Blog | Gluténmentes övezet
2015. Szeptember 13. 12:35, vasárnap
3 perces palacsinta rizslisztből glutén-és laktózmentesen
Azért bátorkodtam a címbe a 3 percet beleírni, mert lemértem és valóban ennyi idő összeállítani ezt a palacsinta alapot :) A facebookon a Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok csoportban osztotta meg egy kedves csoporttársam, név szerint Czeti Ádám. Egyből ki is próbáltam, bár egy hangyányit variáltam rajta... :)
Hozzávalók kb. 11 db mini palacsintához:
- 200 ml Szarvasi rizsliszt
- 200 ml laktózmentes tej
- 1 db M-es méretű tojás
- leheletnyi só (még egy csipet sem kell)
- 1 púpos tk cukor
Sütéshez:
- kókuszolaj
A tojást és a tejet egy keverőtálba öntöttem, kézi habeverővel összekevertem, sóztam, beletettem a cukrot is és hozzáöntöttem a rizslisztet. Ez egy nem túl sűrű de nem is folyós tészta, pont olyan amilyennek egy jó palacsinta tésztának lennie kell :)
Egy palacsinta sütőt vékonyan kikentem kókuszolajjal és egy evőkanál segítéségével a masszát a serpenyőbe kanalatam. Itt lehet játszani a mérettel és az arányokkal de még a formával is :) Közepes lángon sütöttem..
..majd mikor a széle elkezdett sülni a tészta közepe pedig hólyagosodni...
...egy lapáttal megfordítottam...
..és egy-két percig sütöttem...
Nagyon gyorsan megvan! Nem szabad magas lángos sütni mert megég!
Én feketeribizli lekvárral tálaltam, a fiam Nesquik csokisziruppal ette. Nagyo-nagyon finom! :)