Blog | Gluténmentes övezet
2014. Május 17. 13:32, szombat
Glutén-és laktózmentes diós habtekercs
Habos finomság...
Ma megint a "nagykönyvből" sütöttem, ugyan úgy mint a diós tejfölös kiflinél...
Rengeteg dióm van, nagyon szeretjük, így ma is diós sütire esett a választásom. Korábban készítettem már kókuszos verzióban is, de most gondoltam megpróbálom csak simán, dióval, habosan...
A tészta hozzávalói a következők:
- 40 dkg Nutri free Mix per pane liszt
- 20 dkg puha vaj
- 1 csomag Dr. Oetker szárított élesztő
- 3 tojás sárgája
- 1,5-2 dl lakózmentes tej
A töltelékhez:
- 3 tojás fehérje
- 20 dkg cukor
- 15-20 dkg darált dió
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, úgy hogy a tejet aprnáként öntöttem hozzá és mindig néztem, hogy mennyire rugalmas, kezelhető már a tészta. Nem kell a teljes 2 dl, de lehet hogy valaki más liszttel készíti, ezáltal több/kevesebb folyadékot vesz fel..
Miután összeállt a tészta, rizsliszttel megszórt szilikon lapon téglalap alakúra nyújtottam, és rákentem a tölteléket, amit a következőképp készítettem el..
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá vertem, a diót apróra daráltam. A kinyújtott tésztalapra kentem a habot, rászórtam a darált diót...
...és a szélesebbik oldalánál rúd alakúra feltekertem. Éles késsel kb. 1,5-2 centis szeleteket vágtam, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem...
..és 170 fokos sütőben szép világosra sütöttem.
Kevés porcukorral megszórtam a tetejüket, de ez el is hagyható, anélkül is nagyon finom!