Blog | Gluténmentes övezet
2014. Április 18. 17:11, péntek
Glutén-és laktózmentes lekváros linzer
...házi sárgabaracklekvárral töltve..
Ezt a linzert egyszer már megsütöttem, csak akkor az alap liszt más volt. Most kipróbáltam a Nutri sütilisztjével.
Hozzávalók:
- 300 gr Nutri free Mix per Dolci süteményliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 125 gr porcukor
- 125 gr Liga
- 2 egész tojás
- fél kk sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
Ragasztáshoz anyukám házi sárgabaracklekvárja! :)
A tészta hozzávalót összegyúrtam, majd 1 órára hűtőbe tettem. Az 1 óra leteltével kivettem, rizsliszttel megszórt szilikon lapon átgyúrtam, majd vékonyra nyújtottam. Kör alakú kiszúró formával kiszaggattam...
..és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. ..
180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt szép világosra sütöttem. Miután kihűlt, házi sárgabarcklekvárral összeragasztottam egy teli és egy lyukas kör formát..
..majd meghintettem porcukorral..
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!