Blog | Gluténmentes övezet
2013. Szeptember 22. 16:22, vasárnap
Gluténmentes kókuszkocka
Édesség ehetnék csillapítására kiváló! Teszteltem! Finom :)
Már vagy egy éve nem ettem... előtte sokat sütöttem, még az irodában a csajokkal is nassoltunk ebből a sütiből néha.
Most rávettem magam, hogy elkészítsem GM verzióban és hát meg kell mondjam, sokkkkal finomabb mint a búzalisztes!
A tészta hozzávalói:
- 5 db tojás
- 10 dkg rizsliszt
- 15 dkg cukor
- pici szódabikarbóna
- 1 ek olaj
- 5 dkg étkezési keményítő
A csokoládé máz alapanyagai:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 3 ek kakaó (Szerencsi-"cicás")
- 8 ek tej (az én esetemben laktózmentes)
- rumaroma
- kókuszreszelék
Mielőtt nekiálltam volna összeállítani a tésztát, bekapcsoltam a sütőt, 180 fokra állítottam. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét robotgéppel kemény habbá vertem, közben kanalanként adtam hozzá a cukrot. Majd hozzákevertem kis adagokban a tojások sárgáját és az olajat is, végül pedig a lisztet. Sütőpapírral béleltem ki egy magas falú tepsit, beleöntöttem a masszát és betoltam a sütőbe sülni 180 fokon kb. 30 percre. (a fél óra letelte előtt villával megszúrtam a tészta közepét, hogy tutira átsült-e)
Azt hozzá kell tenni, hogy a gluténmentes sütik nem a szépségükről híresek, ahogy ez a piskóta sem, de itt nem is a szépség volt a lényeg! :)
Miután elkészült, kivettem a tepsiből a piskóta lapot és hagytam hogy hüljön.
Addig elkészítettem a csokis mázat, semmi extra nem volt benne, csak simán ahozzávalókat egy teflon edényben összefőztem.
A piskóta lapot felkockáztam, a csoki masszába mártottam majd meghempergettem kókuszreszelékben.
...és megettem! :) Na jó, nem mindet, de egy jó adagot, ott helyben igen! :)
Próbáljátok ki, mert nagyon finom a rizslisztből készült piskóta!