Blog | Gluténmentes övezet
2015. Június 07. 10:38, vasárnap
Túrós-rácsos sütemény glutén-és laktózmentesen
A Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok facebook csoportban találtam ezt recepetet, Gyimesi Szabina készítette, ezúton is köszönet érte, mert pontosan olyan lett a süti ahogy leírta. Habkönnyű, nem túl édes! Én fél adagot sütöttem, nálam így készült...
Hozzávalók a tésztához:
- 2 tojás
- 160 gr porcukor
- 60 ml víz
- 60 ml kókuszolajolaj (sima olajjal is tökéletes)
- fél citrom reszelt héja
- 160 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt
- 1 púpos teáskanál Dr. Oetker sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 250 gr laktózmentes túró
- 1 tojás sárgája
- 35 gr porcukor
- fél citrom reszelt héja
- fél csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
Elsőként a tésztát készítettem el, ehhez a tojások sárgáját a porcukorral, vízzel, olajjal, liszttel, reszelt citromhéjjal és a sütőporral alaposan kikevertem. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá vertem, majd a lisztes masszába forgattam...
...és óvatosan összekevertem. Egy 22x34 centis tepsit sütőpapírral kibéleltem és ebbe öntöttem a masszát...
Ezután elkészítettem a túrós krémet. Ehhez a tojás sárgáját, a túrót, porcukrot, a reszelt citromhéjat és vaníliás cukrot villával összekevertem, az egy tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd a túrós masszába forgattam. A krémet habzsákba töltöttem és kereszteben, majd hosszában is berácsoztam vele a korábban már tepsibe öntött tésztát.. (nem lett túl szép a rácsozás, ugyanis nagyon lágy volt a túrós krém, lehet hogy legközelebb teszek bele egy kevés rizsdarát, hogy összefogja)..
Nekem egyből lement a túrós krém a tészta aljára.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt szép világosra sütöttem...
Tetejét porcukorral szórtam meg. Isteni finom!!! Mindenképpen próbáljátok ki!