Blog | Gluténmentes övezet
2014. Április 17. 11:29, csütörtök
Gluténmentes virslis pávaszem
Megint egy újabb kelt tészta variáció...
Mostanában nagyon sok kelt tésztát készítettem már, de ezt a virslis verziót még nem.. most eljött az ideje a próbának! :)
A tészta hozzávalói a következők:
- 500 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 350 ml langyos víz
- 1 csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk cukor
- 1 kk só
- 4 ek olaj
A töltelékhez:
- 2 ek ketchup
- 1 tojás
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 pár glutén-és laktózmentes virsli
A tészta hozzávalóiból rugalmas kelt tésztát dagsztottam..
.. majd egy rizsliszttel megszórt szilikon lapon téglalap alakúra nyújtottam..
A tojást és a ketcupot összekevertem, megkentem vele a tésztát, de kb 1 evőkanálnyi mennyiséget megkagytam a későbbi kenéshez...
.. megszórtam reszelt sajttal és a két hosszabik felére fektettem a virsliket..
Mindkét oldalról -ahova a virsliket tettem- elkezdtem a tésztát a közepe felé feltekerni...
...majd miután feltekertem, kicsit össze is nyomkodtam középen..
Éles késsel kb. 1,5 centi szélességű szeleteltem ...
és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tetttem a szemeket...
50 fokos sütőben keltek fél órát, tetejüket megkentem a maradék tojásos ketchupos keverékkel...
és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon-nagyon finom! :)
(az eredeti recept 2013. januári Star/A te recepted című újságból származik)