Blog | Gluténmentes övezet
2015. Október 03. 11:35, szombat
Sajtos-zabpelyhes tallér, glutén-és laktózmentes, ch szegény
Glutén, laktóz, gluténmentes búzakeményítőmentes diéta mellett tegnap óta az IR diétával ismerkedem. Egy terhelés után kicsit magasabb lett a cukrom a kelleténél, így most próbálok olyan ételeket kipróbálni, tesztelgetni, emelyek a fenti diétákba beilleszthetőek. Na nem mondom hogy innentől elhagyom életem legkedvesebb receptjeit és nem készítek kelt tésztákat, fogok azokat is, csak kicsit másképp és nem olyan sűrűn!! :) A kezdeti sokk után azt mondtam magamban, hogy nincs azt a diéta amit ne lehetne megoldani, kikísérletezni otthon. Némi utánaolvasás, hajnalig tartó mit mikor mivel lehet enni cím fejezet átolvasása után ma sütöttem egy ulta brutális zabpelyes túrós tallért. Az eredeti receptet itt találtam. Én gluténmentes zabpelyhet használtam, abból gyártottam a lisztet egy késes aprító segítségével. Írom én hogy készítettem...
Hozzávalók:
- 250 g laktózmentes túró
- 2 tojás
- 3 ek gluténmentes zabpehelyliszt
- 3 ek gluténmentes zabpehely
- 1 kk só
- 150 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
A reszelt sajt kivételével az összes alapanyagot egy tálba mértem..
..és villával összekevertem majd hagytam állni 5 percet. Ezalatt egy nagyobb tepsit kibéleltem sütőpapírral, a sütőt 180 fokra állítottam, a sajtot lereszeltem. A masszából egy evőkanál segítségével kisebb halmokat tettem a sütőpapíros tepsibe..
A reszelt sajtot a tetejükre halmoztam...
Betoltam a 180 fokos sütőbe és 20 perc alatt készre sütöttem.
Puha, könnyű, szénhidrátszegény isteni finom tallérokat sütöttem :)