Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. November 19. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Rábaközi Muzeális Kiállítóhely

Adventre hangoló a kapuvári múzeumban

Adventre hangoló a kapuvári múzeumban

A Montázs Kézműhely Egyesület tagjainak karácsonyi vására és kézműves foglalkozásai

A szervezők sok-sok karácsonyi dekorációval és ajándék-ötlettel, teával és punccsal várják a látogatókat a múzeumban! A hagyományokhoz híven nemcsak vásárolni, hanem alkotni is lehet! A foglalkozások ingyenesek!

A résztvevők:

- Artshop - Varga Veronika is ott lesz az eseményen, mutat egy kis ízelítőt a bolt termékei közül. Asztalánál a legkisebbek is elkészíthetik saját vidám karácsonyi képeslapjaikat.

- Hope Products - A tavalyi évhez hasonlóan Horváth Péter egyedi bőr termékei is megtalálhatóak lesznek a múzeumi rendezvényen. Aki pedig szeretne megismerkedni a bőrözés mesterségével, karácsonyfa díszeket készíthet Péterrel.

- Kovács Patrik - Aki eljön a múzeumba 23-án, a karácsonyi vásár, a kézműves foglalkozások, a műsorok által ráhangolódhat már egy kicsit az Adventre, a Karácsonyra... Ezek, valamint a puncs és a tea mellett, mi is kellene még...? Angelika gyönyörű és finom mézeskalácsait megvásárolhatják otthonra, ajándékba.
De Kovács Patrik jóvoltából a helyszínen is lesz néhány finomság, amit bárki megkóstolhat! Ehhez az időszakhoz kapcsolódó rózsa-almával, máktortával és "porcukor-havas" piskótával is készül.

- LignuMAdecor - Kelediné Mészáros Ágnes dísztárgykészítő munkái is megtekinthetők és megvásárolhatók. A díszek legfőbb anyaga a fa, ezt egészíti ki egyéb természetes alapanyagokkal. Asztalánál ilyen anyagok felhasználásával készíthetnek díszeket kicsik és nagyok egyaránt.

- Liliomvarázs – Vargáné Molnár Zsuzsanna - ásvány, horgolt- és höveji csipke ékszerek

- Lugosi Lajos - Egy kosár mindig jól jön otthon... Beletehetjük az apróságokat, jól mutat a szekrény tetején - elrejtve benne sok mindent, hangulatos a kandalló előtt, de bevásárlásnál is nagy segítség lehet... Szépek, hasznosak és természetes anyagból készülnek! Lugosi Lajos nagyon készül november 23-ra...

- Mézesajándék - Advent és karácsony nincs mézeskalács és angyalkák nélkül. Pantelics Angelika gyönyörű, illatos, finom mézeskalácsai mellett dekorgumiból, muffin-papírokból készít angyalkákat a gyerekekkel.

- MinkArt Design - Kicsik és nagyok megtanulhatják Fábiánné Domán Herminától, hogyan lehet papírcsíkokból karácsonyi díszeket készíteni. Aki pedig inkább biztosra megy, vásárolhat is a szebbnél-szebb hópihék, angyalkák vagy a papírral rajzolt képek közül!

- Reidl Krisztina - A scrapbook rejtelmeibe is betekinthetnek a múzeum látogatói. Reidl Krisztinával csodálatos karácsonyi díszeket lehet majd készíteni.

- Szekeres Réka is a múzeum egyik termében várja az alkotni vágyó gyerekeket: különböző fenyőfás képeslapokat lehet majd készíteni az asztalánál.

- Színes Ötletek Boltja – Kertai Szilvia és Ildikó egy kis ízelítőt mutat a bolt kínálatából, s asztaluknál cserepekből lehet fenyőfát készíteni.

- Tarka-Barka Kerámiák - Szele-Virányi Melindával ki lehet próbálni a korongozást! És ameddig a gyerekek dolgoznak az agyaggal, a szülők válogathatnak a szebbnél szebb tarka-barka kerámiák között!

További programok

14:30: Kogler Sára és Rabi Imre tánc-előadása

Modern tánc még nem volt a múzeum falai között... Most erre is sor kerül Sárának és Iminek köszönhetően!

14:50: Rajzpályázat eredményhirdetése

15:00 „Örömteli pillanatok” – Seinerné Mesterházy Csilla és Varga Szabolcs

kiállításának megnyitója. Közreműködik a Metrum Zeneiskola

15:30 Ars Camerata Énekegyüttes előadása

16:00 Füzi Rozi interaktív mesemondása: Király Kis Miklós c. népmese

A meséhez segítőkre is szükség lesz! Gyertek minél többen, gyerekek, hogy ti is főszereplői lehessetek a mesének!

17:00 Pedagógus Nőikari Egyesület Fertőszentmiklós előadása

A belépés, illetve minden program és kézműves foglalkozás ingyenes!

Címkék: advent, múzeum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.