Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. November 16. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Egyre több gyalogost és kerékpárost ütnek el

Egyre több gyalogost és kerékpárost ütnek el

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a gyalogosokat és kerékpárosokat érintő balesetek megelőzésére.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2017. november 14-én 18 óra 30 perckor Győrben. Egy személyautó vezetője a Vasvári Pál utca felől a Szigethy Attila utca irányába haladt. Közlekedése során a Tihanyi Árpád út körforgalmából úgy hajtott ki, hogy nem biztosított elsőbbséget egy kijelölt átkelőhelyen átsétáló férfinek. A sofőr elütötte a gyalogost, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Télen a közúti közlekedést befolyásoló időjárási-, látási- és útviszonyok egyaránt kedvezőtlenül változnak. A gyalogos és kerékpáros balesetek bekövetkezéséhez nagymértékben hozzájárul, hogy ilyenkor jóval nehezebb észlelni őket, mint más évszakokban. Tovább nehezíti a helyzetet, ha a gyalogosok vagy a kerékpáros nem a környezetből kirívó, hanem sötét tónusú ruházatot viselnek.
Baleset 2

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség az alábbiakat kéri a járművezetőktől:

Vezessenek körültekintőbben, óvatosabban és lassabban. Tartsák mindig tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, valamint szélvédőit és cseréljék le az elöregedett ablaktörlő lapátot. A belső párásodás megszüntetése nélkül soha ne induljanak útnak.

Számoljanak mindig azzal, hogy a jármű féktávolsága a hőmérséklet, a leesett csapadék és az útviszonyok függvényében akár jelentős mértékben is megnőhet.

Télen legyenek türelmesebbek az úttesten lassabban haladó gyalogosokkal szemben, biztosítsák biztonságos átkelésüket. Fontos, hogy akkor is késedelem nélkül reagáljanak az adott közlekedési szituációra, ha a gyalogos esetleg figyelmetlenül, vagy szabálytalanul, nem elsőbbségi helyzetben kíván áthaladni az úttesten.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.