Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Március 19. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Kapuvár Castrum SC

Három bronzérem és három kvóta a karate Európa Bajnokságra

Három bronzérem és három kvóta a karate Európa Bajnokságra

Kapuvári karatésok a magyar bajnokságon

Pénteken rendezték meg Répcelakon az MKSZ Felnőtt Knock Down Kyokushin Karate Magyar Bajnokságot, ahol több hazai karate szervezet is delegálta versenyzőit. A Castrumosok 3 bronzérmet és 3 indulási jogot szereztek az idei lengyelországi Shinkyokushin Karate Európa Bajnokságra. A rendezvény színvonalát emelte a soproni dr. Szepesi Csenge Világ- és Európa bajnok részvétele is, aki 7 hónapos kisfiával ezúttal díszvendégként vett részt a Felnőtt Magyar Bajnokságon!

A kapuvári Castrum SC kezdetben 4 fővel nevezett a Magyar Bajnokságra, de a váratlanul lebetegedett -55 kg-os Németh Veronika nem tudott részt venni a versenyen. (Ő korábbi eredményeivel, mint Európa Válogatott kerettag ettől függetlenül is részvételi joggal bír a kontinens viadalon.) A junior korcsoportból előlépő Bán Lili a -60 kg -os női kategóriában rengeteg kellemetlen pillanatot okozott az őt dobogón megelőző idősebb társainak. A veszkényi sportoló egyenlőre még csak bronzéremmel büszkélkedhet, de hamarosan nagyobb eredményre is számíthatunk tőle. Szondi Anikó a -65 kg-osok közt, míg Végerbauer Roberta az abszolút kategóriában állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

- Veronika EB indulási joga mellé még két kvótát szereztük a két hónap múlva - pont a szóbeli érettségik idejére eső -, Shinkyokusin Európa bajnokságra. Hogy ebből, mennyit fogunk felhasználni, még a versenyzőkkel való felkészülési program egyeztetését követően tudunk majd csak nyilatkozni. Az biztos, hogy csak úgy fogunk a nemzetközi vonalba lépni, ha sportolóink az ilyen szinten elvárt munkát is vállalják.- mondta Sensei Pantelics Péter a Castrum SC elnöke.

dr Szepesi Csenge díszvendégként

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.