Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Szeptember 26. 09:54, szerda | Helyi
Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Magyar és szlovák rendőrök közösen számoltak fel egy kábítószerrel kereskedő bűnözői csoportot.

Magyar és szlovák rendőrök közösen számoltak fel egy kábítószerrel kereskedő bűnözői csoportot.

Kábítószert, készpénzt és droglabort találtak. Videóval

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást több személlyel szemben. A rendőrök a látókörükbe került metanfetaminnal üzletelő magyar bűnözőkből álló csoport ellenőrzése közben felderítették, hogy a hálózat egyes szálai Szlovákiába vezetnek. Ezeket az információkat a nyomozók átadták szlovák kollégáiknak. A drogkereskedő szervezet felszámolása érdekében a két ország hatóságai között példátlan együttműködés alakult ki. Ennek eredményeképpen a rendőrök megállapították, hogy az értékesítők egy 24 éves dunaszerdahelyi férfitól vásárolták a kábítószert. A nyomozók a felderítési adatokat kölcsönösen megosztották egymással, így sikerült feltérképezni a teljes hálózatot, valamint azt, hogy a Magyarországon értékesített kábítószer deponálását egy 56 éves férfi végezte Győrben, és egy szintén győri 37 éves férfi a terjesztésben vett részt.

A Készenléti Rendőrség munkatársai 2018. szeptember 12-én összehangolt akciót tartottak, amelynek során elfogták a hálózat két magyar tagját és a hozzájuk köthető ingatlanokban kutatásokat végeztek. A nyomozók összesen 8 kilogramm hasisgyantát, 1,2 kilogramm metamfetamint, 0,5 kilogramm amfetamint, kokaint és kábítószer-gyanús tablettákat, illetve azok előállításához szükséges tablettázógépet, valamint nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le. A széleskörű nyomozás adatai alapján a KR NNI munkatársai egy győri zárkerti ingatlanban egy a bűnözői csoport által működtetett droglabort is találtak. Az itt végzett kutatás alkalmával körülbelül 100 liter kábítószer gyártásához szükséges alapanyagot, valamint egyéb előállítási eszközöket találtak és foglaltak le.

A magyarországi akciót követően a szlovák Nemzeti Nyomozó Ügynökség megkezdte a szlovák elkövetői kör felszámolását. Ennek keretében 8 személyt fogtak el és összesen 26 ingatlant kutattak át, amelyek alkalmával több kilogramm marihuánát, 104 gramm metamfetamint és nagy mennyiségű valutát találtak, illetve felszámoltak egy professzionálisan felszerelt marihuána ültetvényt.

A magyar gyanúsítottak letartóztatását a bíróság elrendelte, a nyomozást a KR NNI szakértők bevonásával és a szlovák hatóságokkal továbbra is együttműködve folytatja.

Címkék: drog, kábítószer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.