Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Október 14. 20:56, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Szabadtéri színpad avatás a színházteremben

Szabadtéri színpad avatás a színházteremben

Az időjárás a művelődési központba kényszerítette az ünnepséget.

Ma délután avatták a felújított csornai szabadtéri színpadot. A premontrei park megújult színpadára tervezett rendezvényt a bizonytalan időjárás miatt a művelődési központ színháztermében tartották meg.

Az ünnepségen Horváth Péter jegyző mondott köszöntőt, melyben kiemelte, hogy nagyszerű közösségi terek nélkül nincsenek igazi városok. Csorna a Rábaköz meghatározó települése. A premontrei park szabadtéri színpada évtizedek óta helyszíne közösségi eseményeknek, koncerteknek, néptánc találkozóknak. Nem csak a város, hanem a térség kulturális életében is jelentős helyszín. Állapota miatt az utóbbi években már nem tudott a közkedvelt rendezvényeknek méltó teret adni. Ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy pályázatot ad be a LEADER közösséghez a szabadtéri színpad és a nézőtér felújítására.

A Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesület 6 millió forinttal támogatta a felújítást, amihez az önkormányzat 3,2 millió forint önrészt tett hozzá. Ebből az összegből felújították a 220 négyzetméteres színpadot, amely pácolt vörösfenyő padlóburkolatot kapott. Újra vakolták a színpad alapépítményét, megoldották a csapadékvíz elvezetést és a szigetelést is. A 350 férőhelyes, 500 négyzetméteres nézőtér padjainak betonelemeit kicserélték vagy felújították, a padok teljes deszkázatát pácolt vörösfenyőre cserélték. A jegyző kifejezte örömét, hogy helyi vállalkozásnak tudták kiadni a munkát, és megköszönte a Baupenta Kft megbízható, határidőben befejezett munkáját. Elmondta még, hogy a felújításhoz kapcsolódva a VILLKOR Kft tulajdonosa Gasztonyi László felajánlotta, és az átadásra saját költségén el is végezte a színpad és a park világításának felújítását, amit a város nevében a jegyző megköszönt a vállalkozónak.

Az avató ünnepségen a Pántlika Néptánc Együttes színvonalas műsora varázsolta el a közönséget.

A rendezvény végén a premontrei parkban, a szabadtéri színpadon vágta át az avató szalagot Dr Turi György polgármester és Horváth Péter jegyző.


Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?