Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Augusztus 20. 17:00, kedd | Helyi
Forrás: Inforábaköz

Visszaadjuk a várost a csornaiaknak

Visszaadjuk a várost a csornaiaknak

Beszélgetés a Szövetség Csornáért polgármester-jelöltjével.

A Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP civilekkel együtt Szövetség Csornáért néven pártszövetséget hozott létre az önkormányzati választásokra. A megalakult pártszövetség minden körzetben egy jelöltet állít a Fidesz jelöltjével szemben. A szövetség polgármester-jelöltje Kovácsné Varga Ildikó. Vele beszélgetünk.

- Miközben sokaknak határozott véleménye van az országos és a helyi politikáról, személyesen részt venni már kevesen akarnak benne. Sokan kiábrándultak a politikának nevezett viszálykodásból, állandó harcból. Miért vállalta ilyen helyzetben a felkérést?
- Korábban is igyekeztem részt vállalni a helyi társadalmi életben, de soha ilyen mértékű együttműködést a politikai pártok és a civilek között nem tapasztaltam. Ez nagy örömmel töltött el, és erőt adott ahhoz, hogy hogy az 1. körzet képviselő-jelöltsége mellett polgármester jelöltként megmérettessem magam. Itt születtem a városban, tanulmányaimat is itt végeztem, majd később itt dolgoztam szociális területen. Elsődleges feladatunk kell, hogy legyen minden csornai ember képviselete. Azt szoktam mondani, hogy összeadva a képviselő jelöltjeink életkorát, ez pontosan 324 csornaiként megélt év! Amit ez a csapat nem látott, az valószínűleg nincs is Csornán.

- Mivel itt élek, a saját bőrömön tapasztalom, hogy mennyire nem képviselnek bennünket! Hiszem, hogy az itt élő emberek nyugalomra, békés munkára és fejlődésre vágynak! Olyan városban szeretnének élni, ahol mindenki egyenrangú polgára a városnak! Fontos, hogy félelemmentes légkört teremtsünk, ahol mindenki szabadon elmondhatja a véleményét, nem kell tartania attól, hogy e miatt hátrány éri.

- Az Önt támogató szövetségben korábban egymás ellen küzdő pártok és civilek működnek együtt. Milyen alapvető értékekben tudtak megállapodni, amik összetartják ezt a szövetséget?
- Megtaláltuk a közös pontokat, amik a következők: Meg kell szüntetni a megfélemlítő politikát! Ez a legfontosabb. Az emberek ne azt érezzék, hogy az önkormányzat uralkodik rajtuk, hanem azt, hogy szolgálja őket, és szóba áll velük. Meg kell becsülni a csornai emberek munkáját, tudását, a gyermeket nevelők, szüleiket gondozók áldozatvállalását. A csornaiaknak fontos a szolidaritás, az emberi méltóság tisztelete. Csorna Európa része, és a csornaiaknak jár az európai élet minden lehetősége, amiért keményen megdolgoznak! Az élhető környezet zöld, emberi és hatékony, nem éli fel az unokáink örökségét!

- Mik a pártszövetség legfontosabb közös céljai?
- Fontos feladatunk a lakosságszám csökkenésének megállítása. Különösen kiemelkedő figyelmet szánunk Földsziget, Csatári-major lakosainak, ahol utakat kell építeni, felújítani. Az idősebb korosztály számára meg kell szervezni az utaztatást, hogy a megfelelő szolgáltatások számukra is elérhetőek legyenek!
A város fejlesztéséhez professzionális vezetés kell, mert a csornaiaknak, napelemgyárat, munkahelyet, sportcsarnokot, tanuszodát, ipari parkot, bölcsődét ígértek, amit aztán nem teljesítettek. Biztosítani kell a pályázatok megfelelő átláthatóságát, nyilvánosságát, szakszerűségét, hatékonyságát! Természetesen az elnyert, de még el sem kezdett pályázatokat mi befejezzük, életre keltjük!
Meggyőződésünk, a térség szolgáltató régióközpontja Csorna kell, hogy legyen, lehetőségeivel példásan élő város, ami új munkahelyeket teremt, biztonságot és kiszámíthatóságot a családalapításhoz.
Legyen Csorna minden korosztálynak az egymást megbecsülő, közösségeket építő, szórakozási-kikapcsolódási körülményeket teremtő otthona.

- Az alapelveket és a fő célokat hallottuk. Milyen konkrét programot kínálnak a városnak?
Fontos a bérlakás program újra indítása, a szociális ellátórendszer bővítése, régi adóssága a városnak egy bentlakásos idősotthon kialakítása. Tartozunk ennyivel a minket megelőző generációnak.
A városháza és a város vezetése legyen nyitott, mert Csorna mindannyiunk városa, otthona. A közhatalom nem lehet a visszaélés, kirekesztés eszköze!
Csorna ügyei rólunk kell, hogy szóljanak! Bármilyen fejlesztés, átalakítás, vagy éppen intézményátszervezés kapcsán, kiemelkedő szerepet szánunk az érintettekkel történő konzultációnak!

- További célunk minél több zöld terület kialakítása! 5 év alatt legalább 500 fát ültetünk a városban a klímaváltozás kihívásaival szemben! A modern zöld gazdaság lehetőségeivel megélhetést és egészséges környezetet szeretnénk adni gyermekeinknek, játszóterek bővítésével, korszerűsítésével, ezzel is növelve a zöld területek nagyságát a városban.

Hiszem, hogy ezeket a célkitűzéseket képviselő jelöltjeinkkel közösen meg tudjuk oldani! Csapatunkban minden korosztály és élethelyzet képviselve van. A képviselőjelöltek végzettségüket tekintve a szakmai kérdésekre szakmai választ tudnak adni! Vannak olyanok közöttünk, akik képviselői tapasztalattal is rendelkeznek!
Hiszek abban, hogy ezzel a csapattal elérjük a polgárok által már annyira várt változást! Mindenki számára szeretnénk egy nyugodt, élhető, ellenségeskedéstől mentes városvezetést kialakítani, ahol a megválasztott képviselők a lakosságért, a város fejlődéséért dolgoznak az egész ciklus alatt! Megváltoztatjuk Csornán a közéletet, melyben minden polgárnak szerepet szánunk! A „Szövetség Csornáért” fennmarad a választások után is, sőt kibővül a most részt vevő pártokon és civileken kívül minden városáért tenni akaró, vagy vagy véleményével segíteni akaró csornaival. Visszaadjuk a Várost a csornaiaknak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.