Blog | Gluténmentes övezet
2014. Július 17. 12:51, csütörtök
Glutén- és laktózmentes pizzakrémes grissini
Enyhén fűszeres ropogtatni való...
Mint mindig, most is 33 fokban álltam neki süti :) Úgy néz ki, nálam ez valami beidegződés.. :) Na de nem is ez e lényeg, most volt időm, így kipróbáltam és biztosan állíthatom, hogy egy tökéletes ropogtatni valót készítettem, ami nekem mindig is nagyon hiányzott a gluténmentes diétám kezdete óta.
Az eredeti recept Koskacukor blogján található, itt.
Hozzávalók:
- 250 gr Nutrifree Mix per pane liszt
- 7 g friss Budafoki élesztő
- 200 ml víz
- 1 csapott kk só
- pici cukor az élesztő futtatásához
- 2 ek olaj
Kenéshez:
- 1 ek Univer pizzakrém
- 1 ek Univer ketchup
- 1 tk laktózmentes tejföl
A langyos vízben az élesztőt pici cukorral felfuttattam. A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a felfutott élesztős vizet majd bekapcsoltam a gépet és kb 10 percig dagasztottam a tésztát. Sütőpapírra borítottam és hagytam kelni kb.40 percet. Miután duplájára nőtt a tészta, enyhén rizslisztezett szilikon lapon kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam, lekentem a pizzakrémes, ketchupos, tejfölös keverékkel...
..és egy éles késsel kb. 1 centi széles csíkokat vágtam belőle..
A tészta csíkot a két végét egymásra hajtottam...
...megcsavartam, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem...
200 fokon 10-12 perc alatt készre sütöttem.