Blog | Gluténmentes övezet
2014. Május 21. 16:59, szerda
Gluténmentes cseresznyés pite
Anyukám keze munkáját dicséri :)
Szerda, sütemény nap! :) Ismét itt volt anyukám, aki fél óra alatt összedobott egy nagyon egyszerű, de annál finomabb süteményt! Természetesen az irodában is nassoltunk belőle!
A pite hozzávalói a következők:
- 18 dkg rizsliszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 1 csomag sütőpor
- 4 tojás
A cukrot a vajja/margarinnal kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, midegyikkel alaposan összekeverjük. A lisztet a sütőporral együtt hozzáadjuk a tojásos masszához. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és részletekben, óvatosan a lisztes masszához adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kimagozott cseresznyével megszórjuk, a tetejére pedig rászórjuk a cukrot, amit fahéjjal is keverhetünk. Kb. 170 fokon sütjük míg szép rózsaszín lesz a teteje.
Bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, legyen az meggy, sárgabarack, szilva stb..Mindegyikkel nagyon finom!