Blog | Gluténmentes övezet
2015. Július 09. 15:23, csütörtök
Málnás-csokis brownie glutén-és tejmentesen
Rita oldala, a ChefCricket továbbra az elsőrangú kedvenceim közé tartozik. Alig bírtam kivárni, hogy végre csillapodjon ez a tikkasztó meleg és 38 fokból legyen olyan idő mint pont a mai. :) Így ma nekiláttam ennek a full csokis finomságnak. Az eredeti receptet itt találjátok. Az én glutén-és tejmentes verzióm pedig így néz ki...
Hozzávalók:
- 200 gr glutén-és tejmentes étcsoki
én ezt haszánltam:
- 60 gr Liga
- 60 ml cocomas kókusztejszín
- 90 gr cukor
- 3 egész tojás
- 35 gr rizsliszt
- 160 gr málna
Egy edénybe mértem a vajat, a cukrot, az étcsokit és a kókusztejszínt, majd alacsony lángon az egészet felolvasztottam...
Egy másik edényben összekevertem a tojást a rizsliszttel és a felolvasztott csokis masszát a lisztes keverékhez adtam.
Muffin formában nem szerettem volna sütni ezt a sütit, így egy kis technika órát rögtönöztem :) Volt 4 db ételformázó fém kocka formám, de mivel aljuk nem volt, így alufóliával ezt a problémát is megoldottam a következőképpen..
A csokis lisztes masszát a formákba öntöttem..
A megmosott málnaszemeket pedig a csokiba nyomtam...
150 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt sütöttem meg..
Isteni finom csoki illata van :)
Miután kihűlt, kivettem a formából..
Iszonyatosan finom! :)