Blog | Gluténmentes övezet
2014. Június 24. 12:13, kedd
Palacsintatésztában sült cukkini és patiszon (glutén-és laktózmentesen)
Könnyű, gyors ebéd...
Nagyon szeretem a panírozott, rántott dolgokat, egy a baj velük, hogy eléggé időigényesek, na meg a sok pepecselés vele... Ma egy kicsit leegyszerűsítettem a dolgot, nem paníroztam, hanem palacsintatésztába forgatott zöldségeket sütöttem.. és nem bántam meg, mert nagyon-nagyon finom lett!
Hozzávalók a következők:
- 2 közepes méretű cukkini
- 1 kisebb patiszon
a palacsinta tésztához:
- 25 dkg rizsliszt
- 1 tojás
- 3 dl folyadék (én 1,5 dl vizet és 1,5 dl laktózmentes tejet használtam)
- só
A cukkinit megmostam, végeit levágtam és kb. fél centis karikákra szeleteltem, besóztam és hagytam állni kicsit. Közben megpucoltam a patiszont, a magját kiszedtem, és szintén kb. fél centis szeletekre vágtam. Besóztam és őt is hagytam állni kicsit...
Közben a palacsintatésztához a hozzávalókat alaposan, csomómentesre kevertem...
Egy serpenyőben olajat melegítettem, a zöldségekről a sós levet papírtörlővel letöröltem és villa segítségével megfürdettem őket a tésztában,..
majd egy gyors mozdulattal a forró olajba tettem..
Néhányszor megforgattam őket - pár perc alatt megsülnek - és egy papírtörlővel bélelt tálra tettem a sült zöldségeket. Rizst főztem hozzá, de önmagában is simán ehető, nem muszáj a köret hozzá! ..és nagyon nagyon finom! :)