Városlista
2024. november 24, vasárnap - Emma

Blog | KonyhaCoolTúra

2012. Július 04. 22:09, szerda

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille - a francia lecsó

Egy korábbi bejegyzésben már szerepel egy ehhez hasonló recept, de ez valahogy... mégis más! :)

Ratatouille - a francia lecsó

Egy korábbi bejegyzésben már szerepel egy ehhez hasonló recept, de ez valahogy... mégis más! :)

Hozzávalók:

2 db cukkini

2db padlizsán

2-3 db paradicsom

2-3 db paprika

2 közepes vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 ek sürített paradicsom

só, őrölt bors

1 ek apróra vágott friss kakukkfű (lehet szárított is)

1-1 kiskanál apróra vágott friss rozmaring és bazsalikom

1 babérlevél

3 ek olaj

A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkini és padlizsán végeit levágjuk, ha héjuk túl vastag lenne, hámozzuk meg.

Mindkettőt+ a paradicsomokat is egy centis kockákra vágjuk, a paprikát és a vöröshagymát pedig még kisebb darabokra.

Egy serpenyőben felforrosítjuk az olajat, és egymás után megsütjük a zöldségeket. (Jelzem, én gyorsítottam a folyamaton, először megsütöttem a cukkinit és a következő lépésnél már vegyesen ment a serpenyőbe a paradicsom-paprika-padlizsán-hagyma keveréke.)

Miután megsültek, szűrőlapáttal átszedjük őket egy másik serpenyőbe.

A visszamaradt olajban alacsony lángon megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a 2 kanál sürített paradicsomot és egy kevés vízzel felengedjük. Sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel, bazsalikommal és a babérlevéllel ízesítjük és sűrű mártássá főzzük. Néhány perc elteltével a babérlevelet kivesszük és a mártást a zöldségekre öntjük.

Jól összekeverjük, ha kell, utánafűszerezzük és még egyszer felforraljuk.

Figyelem! Attól hogy vega étel, rendkívül laktató! :)

Egészségetekre!

Címkék: konyhacooltúra, recept

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. November 02. 20:05, péntek | KonyhaCoolTúra

Krumplis pogácsa

A mai menü: gulyásleves. Már egy napja azon agyaltam mi a frászt találjak ki másodiknak a leves után... Húsos kaja szóba sem jöhetett, a túrós tésztát már unom, így jött az ötlet: krumplis pogácsa.

2012. Október 26. 17:13, péntek | KonyhaCoolTúra

Hogyan vidítsuk fel a gyereket... avagy a palacsintasütés pozitív hatásai

Hogy miért ez lett a címe a blogbejegyzésemnek? Az ok roppant egyszerű! Egyetlen kis(nagy)fiam ma felettébb lehangoltan érkezett haza a suliból, tudván, ez nem olyan péntek mint a többi, hisz holnap még iskola!

2012. Október 23. 12:06, kedd | KonyhaCoolTúra

Diós kókuszos habtekercs

Egyre jobban megbizonyosodom róla, hogy odavagyok a diós sütikért. Hát még ha kókusz is van a hozzávalók között… akkor aztán még tutibb a párosítás! :)