Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Augusztus 17. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen 13 ember sérült meg a múlt héten

 A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen 13 ember sérült meg a múlt héten

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten 69 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

Két személyautó ütközött a 82-es főút 42-es kilométerszelvényénél, Veszprémvarsány térségében, hétfő délelőtt. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a járműveket. A hatósági beavatkozás idejére az érintett útszakaszt lezárták.

Kigyulladt egy személyautó motortere egy győri bevásárlóközpont parkolójában hétfő délután. A győri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet, ami nem terjedt át sem a jármű utasterére, sem további járművekre.

Lehasadt faág zárta el az utat Győrszemere és Tényő között keddre virradóan. A forgalmi akadályt az önállóan beavatkozó győrszemerei önkéntes tűzoltó egyesület tagjai szüntették meg, feldarabolták és az útról eltávolították a mintegy harminc centiméter átmérőjű, tizenöt méter hosszú lehasadt ágat.

Árokba hajtott egy kamion szerdán kora délután az M1-es autópálya 116-os kilométere közelében, Töltéstava térségében, a főváros felé vezető oldalon. A helyszínre a győri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet.

Az 1-es főúton Gönyű határában 15 négyzetméteren aljnövényzet, vágástéri hulladék égett szerda délután. A győri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Mintegy ötven négyzetméteres melléképületben keletkezett tűz szerda este egy rábapatonai családi háznál. A lángok a lakóházra nem terjedtek át, azonban a melléképület mellett álló kazánház tetőszerkezete nagyjából húsz négyzetméteren beizzott. A családi házból a lakók egy gázpalackot kihoztak, azt hőhatás nem érte. A tüzet a győri hivatásos tűzoltók, valamint a koroncói, börcsi és bezi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai oltották el.

Szalagkorlátnak csúszott egy személyautó a 813-as út 4-es kilométerénél, Győr térségében péntek este. Az esethez a győri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a járműből kiemeltek egy beszorult embert és átadták a mentőknek.

Szalagkorlátnak ütközött, majd árokba hajtott egy személyautó a 82-es főút 41-es kilométerszelvényénél, Veszprémvarsány térségében szombat délután. A település önkéntes tűzoltói áramtalanították a járművet. A balesethez a pannonhalmi hivatásos tűzoltók is vonultak. Az autóban csak a vezetője utazott, őt a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították. A műszaki mentés és helyszínelés ideje alatt az érintett útszakaszon egy sávon haladt a forgalom.

Mintegy száz négyzetméter alapterületű családi ház pincéjében kialakított lakrészben keletkezett tűz szombat délután Mosonmagyaróváron. A helyi és a lébényi hivatásos tűzoltók vízsugár fedezete mellett lehatoltak a pincébe, ahonnan egy embert kimenekítettek és a mentőknek átadták. A tüzet egy vízsugárral eloltották, a pincét ventilátorral átszellőztették. A tűz a pinceszint feletti lakórészre és a tetőtérre nem terjedt át.

Két parkoló autónak ütközött egy személyautó Veszprémvarsányban, a Kossuth Lajos utcában vasárnap délután. A helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A helyszínre a pannonhalmi hivatásos tűzoltók is vonultak. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett, további két embert a mentők kivizsgálásra kórházba szállítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?