Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2024. Május 28. 16:21, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Idén is kinyíltak a szertárkapuk gyermeknapon

 Idén is kinyíltak a szertárkapuk gyermeknapon

Gyereknap a tűzoltóságokon.

Vasárnap ismét gyerekhanggal és kacagással teltek meg a laktanyák az egész országban, így Győr-Moson-Sopron vármegyében is valamennyi hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, illetve számos önkéntes egyesület életébe tekinthettek be kicsik és nagyok gyermeknap alkalmából.

Számos program várta a tűzoltólaktanyákban a gyermekeket és szüleiket délelőtt 10 és délután 4 óra között. Az apróságok próbariasztásokat nézhettek meg, megtapasztalhatták, milyen érzés lecsúszni a rúdon, beülhettek a tűzoltóautókba és a védőruhát és sisakot is magukra ölthették.

Győr-Moson-Sopron vármegyében több, mint 20 helyszínen vártuk a kíváncsi szemeket. Győrben már 10 óra előtt kígyózó sorban álltak az érdeklődők, várva a kapunyitást. A kicsik örömmel ültek fel a hatalmas autókra, és mindenhova felmásztak, ahova csak lehetett. Taps kísérte a próbariasztásokat is, a rúdon lecsúszó, majd pillanatok alatt védőruhát felhúzó tűzoltókat csodálva figyelték. Egy kis szülői segítséggel a kicsik is kipróbálták, hogyan kell a rúdról lecsúszni. Legalább annyi kislány érdeklődött a tűzoltóautók iránt, mint ahány kisfiú, és persze mindenki tűzoltó szeretne lenni, így a mai nyílt napra is többen érkeztek tűzoltóruhában és sisakban.

Vármegyénkben több, mint 1500 érdeklődő, köztük rengeteg kisgyermek töltötte a gyermeknapot a tűzoltók meglátogatásával.

Címkék: gyereknap, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 13:00, szerda | Helyi

Aratás előtti gépszemle Rábatamásiban és Magyarkeresztúron

Tájékoztató

2024. Június 19. 09:00, szerda | Helyi

Csornai állásajánlat

Jelentkezzen!

2024. Június 18. 16:00, kedd | Helyi

Konferencia a szenvedélybetegségekről Kapuváron

A részvétel regisztrációhoz kötött

2024. Június 18. 15:04, kedd | Helyi

Szerda 0 órától szombat éjfélig a legmagasabb fokú hőségriadót rendelték el

A gyermekeket néhány percre se hagyják a parkoló autóban!