Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Február 20. 15:38, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Így kereshet 50 nap alatt félmilliárdot!

 Így kereshet 50 nap alatt félmilliárdot!

A Rábaközben is megjelent a politika-biznisz? Ki szavaz majd Spongyabobra?

Hivatalosan is megkezdődött a választási kampány február 16-án. A jelöltek és jelölő szervezetek hétfőn reggel vehették át az aláírásgyűjtő íveket. Ma, február 20-án csütörtökön információink szerint 18 jelölő szervezet jelentkezett be, hogy jelöltet indít a Csorna központú Győ-Moson-Sopron megyei 03. számú országgyűlési egyéni választókerületben. Ugyanez a helyzet országosan is. Budapesten nem ritka a 25 induló párt és jelölt.A választási törvény módosításával giga körzet alakult itt ki. 75 településen 104 szavazókörben lehet majd szavazni április 6-án. Ez a választókerület Győrszemerétől Ivánig, Fertőendrédtől Tétig tart, egymással semmilyen kapcsolatban nem lévő településeket összefogva.

2010-ben a csornai körzetben 6 jelölt indult. Mi lehet a magyarázata ennek a hirtelen emelkedésnek? Ennyire megnőtt a magyar emberek politikai aktivitása? A jelöltállítást alaposan megkönnyítette a FIDESZ által kreált választási rendszer. A sokkal nagyobb körzetből elég 500 érvényes aláírást leadni, és máris képviselőjelöltté vált az induló. Aláírást egy személy bármennyi jelöltnek adhat, korábban ajánlószelvényt csak egynek adhatott, és abból kellett 750-et összegyűjteni a lényegesen kisebb körzetben.

Választási szakértők szerint ezzel a kormány az őt leváltani szándékozókat kívánja összezavarni, vagy a választás komolytalanságának látszatát keltve távol tartani a szavazástól.

Miért is lett hirtelen ennyi jelölt? Számoljunk egy kicsit! A kamupártok és kamujelöltek közpénzek milliárdjait nyúlhatják le. Ez a választás, ahol a már megfelezett létszámú országgyűlés leendő képviselőről szavazunk (386 helyett 200 képviselő) alighanem minden idők legdrágább, legpazarlóbb választása lesz. A választójogi törvény elfogadásakor szakértők figyelmeztettek arra, hogy egy baráti társaságnak is megéri pártot alapítani, és ha 27 körzetben tudnak indulni, 147 millió Ft állami támogatást kapnak. Amennyiben pedig mind a 106 egyéni választókerületben jelen lesznek, 597 milliót zsebelhetnek be. Igaz, az egyéni jelöltek után járó további egy-egy milliót vissza kell fizetniük, ha nem érik el a két százalékot, a többi pénz viszont megmarad, ha „takarékosan” kampányolnak. Az első esetben így 100 milliót is kereshetnek a „bizniszen” a második esetben akár félmilliárdot.

Hétfőn sokakat meglepett, hogy Csorna központját ismeretlen emberek lepték el, Spongyabob rajzfilmfigurát ábrázoló papírzászlócskákkal és aláírásgyűjtő ívekkel járták a várost, és gyűjtötték az aláírást a mindenki számára teljesen ismeretlen képviselőjelölt számára (aki egyes információk szerint Londonban él). A Spar előtt gulyást főztek, zenéltek, míg a többiek a várost járták.

Mindez közpénzből, a mi befizetett adóforintjainkból.

Címkék: választás 2014

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.