Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2022. Január 04. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Januárban újabb 150 ezer adag "gyermekvakcina" érkezése várható

 Januárban újabb 150 ezer adag

Kedden újabb, gyermekek oltásához való vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra. Ez lesz a második szállítmány a Pfizer 5-11 éves gyermekek oltására alkalmas vakcinájából.

A regisztrációs és az időpontfoglaló honlap is folyamatosan nyitva van a gyermekek oltásához. A szülők már több mint 62 ezer gyermeket regisztráltak, és több mint 48 ezren már fel is vették az oltást - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

Az első gyermekvakcina-szállítmány, amely 138 ezer adag (69 ezer gyermek oltására elég) oltóanyagot tartalmazott, december 13-án érkezett. Jelenleg is abból oltják a gyermekeket a kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál.

A közlés szerint januárban 150 ezer vakcina érkezése várható: kedden 48 ezer adag, január 11-én ismét 48 ezer adag, majd január 18-án 54 ezer adag.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a regisztrációs (https://vakcinainfo.gov.hu) és az időpontfoglaló honlap (https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas) is folyamatosan rendelkezésre áll a gyermekek oltásához.

A szülők a házi gyermekorvostól is kérhetik az oltás beadását. A gyermekeknél is háromhetes különbséggel kell beadni a második oltást - olvasható a kormányzati portálon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket