Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Március 18. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Rendszeres kéménysepréssel és megfelelő tüzelőanyag használattal megelőzhetőek a kéménytüzek!

 Rendszeres kéménysepréssel és megfelelő tüzelőanyag használattal megelőzhetőek a kéménytüzek!

A kémények időszakos ellenőrzése a magánszemélyek számára ingyenes.

A héten többször riasztották megyénk hivatásos tűzoltóit izzó, szikrázó kéményekhez. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz sehol sem terjedt át az épületekre, így senki nem maradt fedél nélkül.

Legutóbb szerda délután riasztották a pannonhalmi hivatásos tűzoltókat Mezőörsre egy szikrázó kéményhez. A tűzoltók a tüzelőanyagot eltávolították a vegyes tüzelésű kazánból, majd kéziszerszámok segítségével kitisztították a kéményt. A lakók figyelmét felhívták, hogy ne használják a fűtőeszközt és a füstelvezetőt, amíg azt szakember felül nem vizsgálta.

A szilárd anyagok égetésekor keletkező korom lerakódik a kémény falára. Az egyre vastagabb koromréteg leszűkíti a kémény belső kerületét, sőt, magas hő hatására akár meg is gyulladhat. Mindez elkerülhető azzal, hogy rendszeresen hívjuk a kéményseprőt, aki el tudja végezni a kémény tisztítását. Szilárd tüzelőanyaggal és olajjal működő fűtőeszközök esetén az ingyenes lakossági kéményseprés változatlanul évente történik, gázüzemű fűtőberendezések esetén kétévente. Fontos tudni, hogy szilárd tüzelésű fűtőberendezésben kizárólag papírhulladék és veszélyesnek nem minősülő, kezeletlen, száraz fahulladék égethető el.

A kémények időszakos ellenőrzése a magánszemélyek számára ingyenes. Amennyiben családi házban él és a házba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprő akkor jön, amikorra a kéménytulajdonos időpontot foglal. A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve elérhető ahttps://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalon és a 1818-as telefonszámon a 9.1-es menüben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei