Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 15. 09:52, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Újra pályára léptek az „Öreg-Öregfiúk”

 Újra pályára léptek az „Öreg-Öregfiúk”

Rábaközi sportbarátok egy életen át.

Gyermeki izgalommal és lelkesedéssel készültek a rábaszentanrási, szanyi, szili és vági öregfiúk a Vágon rendezett találkozóra.

A sziliak által létrehozott kezdeményezés a tavalyi szanyi rendezvényen új fordulatot vett.Döntés született arról, hogy az öt év helyett évente kellene találkoznunk. A javaslatot egy emberként fogadták el akkor a jelenlévők. Aszervezés egészséges izgalmai most a vágiaké voltak. Hogy sikeresen rendezték meg a találkozót, azt bizonyítják a feléjük áradó elismerő szavak és az éjszakába nyúló kiváló hangulatú mulatság.

Az érkezéskor a 70-es évek labdarúgói kézfogásokkal, baráti ölelésekkel köszöntötték egymást.A mérkőzés jó hangulatban folyt, nem okozott gondot az eredmény alakulása sem.Egyik gólnál egy játékos megjegyezte: "Hiába ezek megöregedtek " (Ő maga is közel 70!)

A mérkőzésre a községekből sokan elkísérték valamikori kedvenc labdarúgóikat, tapsolva, buzdítva őket egy-egy sikeres megoldásnál és gólnál. Vágról is sokan kilátogattak és igazi, jó hangulatú sportrendezvényen múlathatták az időt a nézők is.

A mérkőzés után ízletes kiadós vacsora, és az elengedhetetlen italok is az asztalra kerültek. A rendezők ekkor már tudták, érezték, hogy erőfeszítéseiket siker koronázta, mert felejthetetlen rendezvényt szerveztek a megjelenteknek.

Mind a négy csapat vezetője: (Szabó István, Kovács László, Szijj Dezső, Tóth Imre) méltatta hozzászólásában a kezdeményezést, melynek következtében éves szinten találkozhatnak egymással a SPORTBARÁTOK.

Tóth Imre a csapatok vezetőinek Puskás Ferenc Zalaszabaron felállított köztéri szobráról készült fotókat adott át azzal, hogy a kis községek sportszentélyeiben (a felújított sportöltözőkben) kerüljenek elhelyezésre.

Szijj Dezső bejelentette, hogy jövő évben Rábaszentandrás rendezi a találkozót. Kovács László kezdeményezésére pedig az elhunyt sportbarátaink emlékére egyperces néma felállással emlékeztünk meg.A hosszantartó beszélgetések, emlékek felidézése és mulatozás után azzal a kívánsággal búcsúztunk, hogy jövőre VALEMENNYIEN találkozhassunk egymással.

Tóth Imre

Címkék: öregfiúk, foci

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.