Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 13. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: GYSEV

10 évesek az első GYSEV-FLIRT motorvonatok

10 évesek az első GYSEV-FLIRT motorvonatok

A zöld-sárga motorvonatok az utasok és a vasúti dolgozók körében is népszerűek.

10 éve már, 2013 decemberében állt munkába a GYSEV Zrt-nél a négydarabos FLIRT flotta első két járműve. Az elektromos motorvonatok műszaki paraméterei kiválóak. Az egyáramnemű villamos motorvonatok 160 km/h maximális végsebességre képes járművek, melyek 200 ülőhellyel és 164 állóhellyel rendelkeznek.

A GYSEV FLIRT-ök a kor követelményeinek megfelelően korszerű utastájékoztató rendszerrel, klímával rendelkeznek. A WIFI mindenkinek elérhető, emellett konnektorok is vannak a motorvonatokon, így telefonokat, táblagépeket, laptopokat is lehet tölteni utazás közben.

A FLIRT-ök akadálymentesek: alacsonypadlós kialakításúak, így az 55 cm-es magasperonokról csak be kell lépni a motorvonat fedélzetére. Így a járművek a mozgáskorlátozottak számára is könnyedén igénybe vehető, ugyanígy a babakocsival közlekedők is gond nélkül bejutnak a kocsikba. A mellékhelyiségek is akadélymentesek, a kerékpárok szállítására is alkalmas multifunkcionális tereket hoztak létre.

A FLIRT-ök rendkívül dinamikus közlekedést biztosítanak: a meghatározás szerint 1,2 m/s2 gyorsítóképességgel rendelkezik, szóval nagyon gyorsan gyorsul. Ha utasokkal teli motorvonatról beszélünk, a jármű így is 28 másodperc alatt eléri a 100 km/órás sebességet.

A villamos motorvonat környezetbarát is egyben. Nem csak azért, mert elektromos meghajtású, hanem a fékezési technikája is különleges: 120-as sebességről üzemi fékkel fékezve képes megállni légfék használata nélkül. Vagyis az energia átalakul: a felhalmozott mozgási energiát villamos energiává alakítva, szinte teljes egészében visszatermeli azt a felsővezetékbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.