Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. December 28. 21:00, hétfő | Helyi
Forrás: Szeretlek Magyarország

10 házilag elkészíthető különleges italrecept szilveszterre, vagy hűvösebb téli estékre

10 házilag elkészíthető különleges italrecept szilveszterre, vagy hűvösebb téli estékre

Oreos forrócsoki, madártej felnőtteknek, és más pikáns alkoholos receptek

Ha a szilvesztert otthon, családi, baráti körben tervezed, akkor most figyelmedbe ajánlunk néhány könnyen elkészíthető italkülönlegességeket, amivel feldobhatod az estét.

Bonbonlikőrös cappuccino

Egy deci tejbe dobjatok bele 3 meggylikőrrel töltött bonbont. Tegyétek be a mikróba nem egészen egy percre. A megolvadt csokit aztán szépen keverjétek el. Szórjatok bele egy kis csomag csokis cappuccinoport. A tetejét díszítsétek tejszínhabbal és kakaóporral.

Nutellás rumos kakaó

Egy kisebb serpenyőben keverjetek össze két és fél deci tejet, két és fél evőkanál nutellát, 1 evőkanál kakaót és két és fél centiliter rumot. Közepes lángon melegítsétek fel. Csészébe öntve, tejszínhabbal és csokireszelékkel díszíthetitek.

Forró vaníliakoktél

Kaparjátok ki egy vaníliarud belsejét, és adjátok hozzá negyed liter tejhez. Forrósítsátok fel a tejet, majd forrás előtt húzzátok le a tűzhelyről, és habverővel habosítsátok fel. Adjatok hozzá egy kevés tojáslikőrt is, és ízesítsétek egy teáskanál cukorral vagy mézzel.

Narancsos grog

Tegyetek hőálló pohárba egy kanál mézet, 4 szegfűszeget, 2 szegfűborsot, egy rúd fahéjat és másfél centiliter 80 százalékos rumot. A narancsosság eléréséhez tegyetek a pohárba egy narancsszeletet, és egy centiliter narancslevet is. Majd az egészet öntsétek fel forrásban lévő vízzel.

Forró vajas rum

Tegyetek egy hőálló pohárba fél deci dark rumot, egy kiskanál mézet, egy csipet őrölt szerecsendiót és egy fahéj rudat. Az egészet öntsétek le 0,7 deci forró vízzel. Az ital tetejére pedig tegyetek egy késhegynyi sótlan vajat.

Forralt cider

Öntsetek egy serpenyőbe másfél liter cidert, 7 evőkanál calvadost és 4 deci almalevet. Adjatok hozzá 75 gramm barna cukrot, a különleges íz kedvéért pedig szórjátok bele egy narancs csíkokra vágott héját, valamint 4 szegfűszeget, 2 rúd fahéjat kettétörve és egy evőkanál szegfűborsot. Lassan, forrásig melegítsétek, majd alacsony lángon főzzétek még 20-30 percig. Nagyon mutatós, ha hőálló üvegpoharakban tálaljátok.

Madártej felnőtteknek

Nyolc adaghoz turmixoljatok össze 1,8 deci vaníliafagylaltot, 0,8 deci brandyt, a 0,6 deci csokilikőrt úgy 7-8 jégkockával. A keveréket töltsétek üvegpoharakba. A tetejükre pedig nyomjatok tejszínhabot és szórjatok rá fahéjat.

Oreos forrócsoki

Öntsetek 2,5 deci tejszínt, valamint 2,5 deci tejet egy lábasba, és elkezdjétek el melegíteni. Tördeljetek bele 10 deka étcsokit, és szórjatok hozzá 1 evőkanál kakaóport. Addig melegítsétek, amíg a csoki teljesen elolvad, ekkor adjatok hozzá fél deci fehér rumot. Két összetördelt Oreo kekszet szórjatok egy bögrébe, és öntsétek rá a forrócsokit. A tetejét tejszínhabbal és a maradék keksszel díszíthetitek.

Aszalt gyümölcsös forró vörösbor

Forraljatok fel egy üveg vörösbort ízlés szerint cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és reszelt narancshéjjal ízesítve. Extrának pedig tegyetek hozzá egy kevés rumot és felaprított aszalt gyümölcsökkel. Minél többfélét tesztek bele, annál jobb. Miután levettétek a tűzről, tegyetek hozzá fagyasztott, vagy friss málnát is az igazi ízorgia kedvéért.

Mézeskalács krémlikőr

Négy tojássárgáját keverjetek habosra 15 deka cukorral. Melegítsetek fel 500 gramm habtejszínt, és öntsétek hozzá a cukros tojást, valamint tegyetek hozzá egy teáskanál mézeskalács fűszerkeveréket is. Közepes hőfokon, állandó keveréssel mellett nagyjából 15 perc alatt besűrűsödik. Ekkor hűtsétek le és hígítsátok fel 3 deci rummal. Akkor a legfinomabb, ha egy éjszakát hagyjátok érni a hűtőben. Fogyasztás előtt rázzátok fel!

..és ha ez nem lenne elég, nézz bele gluténmentesdesszertajánlónkba!

(Képek forrása: pinterest.com)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!