Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 03. 08:45, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

11 és fél millió forint értékű drog utcára kerülését akadályozták meg - VIDEÓ

11 és fél millió forint értékű drog utcára kerülését akadályozták meg - VIDEÓ

A kábítószereket összesen öt férfitől foglalták le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei egy autóst állítottak meg 2021. április 29-én délután a Mogyoródi úton. A kocsit vezető E. Dávid adatainak ellenőrzése után átvizsgálták az autót is. A járőrök megtaláltak és lefoglaltak 88,72 gramm marihuánát és 117,48 gramm amfetamint – közölte a rendőrség.

Kiderült az is, hogy a férfi a kábítószert feltehetően a XIV. kerületben lakó B. Gábortól vásárolta. Amikor a nyomozók a díler lakása felé tartottak, feltűnt nekik egy gyanúsan viselkedő férfi, aki éppen távozott a házból. A rendőrök megállították és igazoltatták V. Balázst, akinél 23,5 gramm kábítószergyanús anyagot találtak.
A lakásban a nyomozók a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival elfogták B. Gábort is. A nyomozók a kutatás során rengeteg kábítószergyanús anyagra bukkantak. Lefoglaltak 625 gramm barna színű tablettát, 2745 gramm marihuánát, összesen 2169,32 gramm zselé állagú anyagot, összesen 236,69 gramm kokaint, a kábítószer adagolásához használt présgépet, mérleget, zacskókat és 300.000 forintot is.

A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói a 30 éves E. Dávidot jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja, a 35 éves V. Balázst kábítószer birtoklása bűntett, a szintén 35 éves B. Gábort pedig jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. B. Gábort őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság május 2-án elrendelt.


Április 30-án a XX. kerületben fogtak el két feltételezett kábítószer-kereskedőt. Egyikük egy szatyor marihuánával akart elmenekülni a rendőrök elől. A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói elfogták a 25 éves F. Krisztiánt, aki 391 gramm marihuánától próbált megszabadulni futás közben úgy, hogy a szatyrot egy udvarra dobta.

A fővárosi nyomozók ezután a lakást is ellenőrizték. Ott elfogták a 40 éves P. Krisztiánt, és lefoglaltak 820 gramm fehér port, ami az előzetes szakértői vélemény alapján amfetamin, továbbá a kábítószer porciózásához használt mérleget, zacskókat, valamint a fogyasztáshoz használt őrlőket, fecskendőt.

Mindkét férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
A kábítószereket összesen öt férfitől foglalták le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.