Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Szeptember 22. 21:12, szombat | Helyi
Forrás: saját forrás

16 éve szervezi a Nőegylet a Csornai Egészségnapot

16 éve szervezi a Nőegylet a Csornai Egészségnapot

KOR-HATÁRTALANUL - 50 felett is boldogan és egészségesen.

Szűrővizsgálatokon, kerekasztal beszélgetésen vehettek részt az érdeklődők a tizenhatodik alkalommal megrendezett Csornai Egészségnap keretében.

Dr Karczag Margit a Csornai Nőegylet elnöke válaszolt a kérdéseinkre, akiötletgazdája és kezdetektől fáradhatatlan szervezője a rendezvényeknek.

- Milyen programokon vehettek részt azok, akik eljöttek a rendezvényre?

- Az egészségnapok legfontosabb részének a szűrővizsgálatokat tartjuk. Az idei programon az 50 év felettiekre koncentráltunk. Fontos lenne, hogy az emberek főleg 50 év felett rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon. Különböző helyszíneken testzsír-, vérnyomás-, vércukor-, koleszterin-, szívstressz mérésen vehettek rész a megjelentek, volt még hallásvizsgálat, computeres látás ellenőrzés, zöldhályog szűrés, diabetológiai tanácsadás és vércukorszint mérő csere akció. Sokféle vizsgálaton ellenőrizhették egészségi állapotukat a résztvevők, örültünk, hogy sokan jöttek el. A szűrések mellett az egészségpiacon egészséges termékek, könyvek vásárlására is volt lehetőség, bemutattak alternatív gyógymódokat, a kapuvári mentők az elsősegélynyújtás és az újraélesztés alapjait mutatták be, amit gyakorolni is lehetett.

- Miről beszéltek a szakértők az 50 felettiek egészségvédelméről szóló kerekasztal-beszélgetésen?

- A program moderátora Endrei Judit volt, aki már korábban is vendégünk volt, és nagy örömünkre újra elfogadta a meghívásunkat. Dr Sándor Ildikó reumatológus főorvos asszony elsősorban a csontritkulás megelőzéséről és kezeléséről, Kurdics Erika életvezetési tanácsadó a mindennapi stressz leküzdéséről, a boldog életről beszélt. Pirityi Éva szín és stílus tanácsadó a külső és a belső harmóniájának fontosságát emelte ki. Mindegyik előadó kihangsúlyozta, hogy leginkább magunk vagyunk felelősek lelki és egészségi állapotunkért, figyeljünk oda az életmódunkra, az étkezésünkre. Ne hagyjuk, hogy bármilyen helyzetben erőt vegyen rajtunk a csüggedés. Harmóniát és egyensúlyt kell teremtenünk az életünkben.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!