Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2017. Május 29. 05:00, hétfő | Sport
Forrás: mti

18 fős keretet hirdetett a vb-re készülő kapitány

18 fős keretet hirdetett a vb-re készülő kapitány

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya vasárnap kijelölte bő, 18 fős keretét a júliusi, budapesti vizes világbajnokságra.

A magyar szövetség honlapja szerint a névsorban a szombaton Bajnokok Ligáját nyert Szolnokból öt játékos szerepel, csakúgy, mint a BL-negyedik Egerből, valamint az OSC-ből.

A névsorban négy olyan játékos van, aki Märcz Tamás eddigi keretedzésein nem szerepelt. Közülük Varga Dénessel és Hárai Balázzsal a szakvezető korábban megbeszélte, hogy a világbajnoki felkészülésnél már ott lesznek, míg Gór-Nagy Miklós és a kapus Bisztritsányi Dávid teljesítményét végig figyelte a szezon során.

A BL hatos döntőjében nem szerepelt játékosok hétfőn orvosi vizsgálattal, majd kedden délelőtt a Margitszigeten már edzéssekkel kezdik meg a munkát. A többiek jövő vasárnap csatlakoznak, amikor is a csapat a szlovákiai Somorjára utazik, ahol június 5-én hétfőn kezdődik a komplett vb-felkészülés.

Somorja után Budapesten, majd Madridban készül a válogatott, amely a június közepén Görögországban a hagyományos Szamarcidisz Kupán szerepel, júliusban pedig a magyarországi BENU Kupán száll vízbe.

A világbajnokságon első meccsét július 17-én játssza majd az együttes.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 08:08, vasárnap | Sport

Kiesett a Honvéd, bent maradt a Fehérvár

A Debrecen pedig megszerezte a bronzérmet és ezzel a nemzetközi szereplés jogát is.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Sport

Az eddigi a legjobbat hozta a második hazai pálya

Michl Olivér eddigi legjobb eredményeit könyvelhette el a másik hazai pályáján a RedBull Ringen az ACCR Formula4 bajnokságban, mely mostantól F4 CEZ Championship néven működik majd tovább.

2023. Május 27. 13:58, szombat | Sport

Vége a keresésnek, nem találták meg Suhajda Szilárdot

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, a keresést befejezték.

2023. Május 27. 10:25, szombat | Sport

Magyar-litván - Már csak hétezer jegy vár gazdára

Már csak hétezer jegy vár gazdára a magyar labdarúgó-válogatott június 20-i, litvánok elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőjére.