Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2012. Január 07. 07:13, szombat | Külföld
Forrás: HírTv

180 km/órás szél és hóvihar

180 km/órás szél és hóvihar

Németországban már halálos áldozatot is követelt az Andrea nevű orkán.

A viharos szél több járművet is lesodort az útról Bajorországban. A havazás fennakadásokat okozott Csehországban is. A Francia Alpokban húszezer háztartás maradt áram nélkül.

Viharos szelet és hóvihart hozott Németországban az Andrea névre keresztelt orkán. A keleti Harz-hegységben a szél hótorlaszokat emelt, járművek akadtak el az utakon. Bajorországban egy nő vesztette életét, amikor autójával frontálisan ütközött egy másik kocsival, amelyet egy széllökés sodort át az ellenkező irányba haladó sávba.

180 km/óra

A vihar északnyugat felől érkezett Németországba és dél felé haladt. Az Alpokban a helyenként 180 kilométer/órás széllökések vezetékeket szakítottak le. Háztartások tízezrei maradtak áram nélkül a hegység francia területein.

Csehországban, a morvaországi területeken is munkagépekkel takarítják az utat, ahol hatalmas kamionsor torlódott fel a hóviharban. Csak a téli sportok szerelmesei örülnek, hogy az Óriás-hegységbe is megjött az igazi tél.

Víz alatt Hollandia

Hollandiában a vihar havat nem, csak esőt hozott. Az északi Groningen tartományban több száz hektár szántóföld került víz alá. „A vízszint nagyon magas, ez már a környék házait fenyegeti. Ha áttöri a gátat, az épületek víz alá kerülhetnek” – mondta el a helyi katasztrófavédelem szóvivője. A hatóságok ezért lezárták a környéket, és elrendelték a lakók kiköltöztetését. A közlekedésben is gondot okoz az ítéletidő: a repülőtéren késésekre lehet számítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:32, szerda | Külföld

Kijev határozott választ vár az EU-tól a gazdatüntetések miatti ukrán-lengyel határzárra

Tájékoztatták az Európai Bizottságot az ukrán hatóságok az ukrán-lengyel határzárral kapcsolatos helyzetről, és határozott választ várnak -

2024. Február 21. 08:30, szerda | Külföld

Putyin: teljesen orosz ellenőrzés alá került a Dnyeper bal partja Herszonban

Orosz ellenőrzés alá került Krinki település a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott

2024. Február 21. 06:00, szerda | Külföld

Romániában betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.

2024. Február 16. 14:30, péntek | Külföld

Meghalt a börtönben Putyin politikai ellenfele, Alekszej Navalnij

Meghalt a börtönben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus - közölte pénteken az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN).