Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2014. November 09. 16:31, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

19. Egészség Nap Csornán

19. Egészség Nap Csornán

Szombaton előadásokon és szűrővizsgálatokon vehettek részt az érdeklődők.

Már 19. alkalommal szervezte meg az Egészség Napot a Csornai Nőegylet. Szombat délelőtt a Hunyadi Gimnáziumban gyülekeztek az érdeklődők.

Dr Szele Márta pszichiáter főorvos az Alzheimer kórról tartott előadást. Elmondta, hogy a családtagok miben tudnak segíteni azoknak az idős embereknek, akiket megtámadott a betegség. Kiemelte, hogy a szociális ellátórendszer sajnos ma még Magyarországon és a Rábaközben sem fordít kellő figyelmet erre a betegségre, ezért sokan feleslegesen és drágán az egészségügyi fekvőbeteg ellátásban, kórházi ágyakon kapnak ellátást.

Harsányi Judit rendőr őrnagy a családon belüli erőszakról tartott előadást. A családon belüli erőszak még mindig nem önálló tétel a büntető törvénykönyvben, ezért az erőszak különböző fajtáit és megnyilvánulásait a btk különböző tényállásai szerint kezelik. Beszélt a zsarolástól, a szóbeli erőszakon, megfélemlítésen át a tényleges fizikai erőszakig, gyilkosságig az erőszak családon belüli megjelenéséről. Bár sok erőszakot elszenvedett fél bejelentést tenni, vagy nem is tudja, hogy vele büntetendő dolgot tettek, ennek ellenére Magyarország statisztikai adatai rendkívül rosszak, kiemelkedően magas a családon belüli erőszak áldozatainak száma.

Az egészség nap keretében sokan vettek részt a minden évben népszerű ingyenes szűrővizsgálatokon, és vásároltak egészséges, egészségmegőrző termékeket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 16:00, hétfő | Helyi

Eltévesztette a házszámot a késes, maszkos betörő Csornán

A szomszédtól követelte az állítólagos adósság megfizetését.

2024. Május 13. 13:00, hétfő | Helyi

Meghalt az útról lesodródott autó vezetője

A 19. héten történt.

2024. Május 13. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Május 12. 19:00, vasárnap | Helyi

Egy friss klímajelentés szerint Európa a leggyorsabban melegedő kontinens

Készült az AP tudósításának felhasználásával.