Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Augusztus 19. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Narconon

2 Ezer Km, 2 Keréken, 2 Hét Alatt, 2 Ezer Gyerekért

2 Ezer Km, 2 Keréken, 2 Hét Alatt, 2 Ezer Gyerekért

A 4. Narconon Bringatúra a Rábaköz érintésével

2015 Augusztus 30 - Szeptember 13.

Néhány elkötelezett kerékpáros elindul Garabról, a Narconon Új Élet Központból, és a határok mentén haladva, 2 ezer km-es kört tesznek meg 2 hét alatt. Útjukat képezett Narcononos előadók kísérik, akik az érintett települések diákjai számára tartanak jól érthető drogfelvilágosító előadásokat. E közben sokat rajzolnak, megértetik a gyerekekkel mik is a drogok, és hogyan hat ezek használata a tudatukraés a testükre. A gyerekek az előadások végén leírják a felismeréseiket,amiből az derül ki, hogy ők nem akarnak ilyen szereket kipróbálni! Önkéntes fogadalmuk nagyjából így hangzik:

„Soha nem nyúlok drogokhoz,
és másokat is lebeszélek erről!”

Ez a célunk! Több ezer gyerek tett már ilyen, és ehhez hasonló önkéntes fogadalmat a Narconon Bringatúráink során.

A szervezők szeretnének hagyományt teremteniabból, hogy mi felnőttek sokkal nagyobb felelősségetvállaljunk a gyermekekért és értsük meg, hogyantudjuk őket megóvni attól a borzalomtól, amit adrogfüggőség okoz.

Ez a kerékpártúra egyben, egy egészséges alternatívát iskínál a drogok csábításával szemben a gyerekeknek, egyolyan példát, életstílust népszerűsít, amelynek rendszeresmegélésével jelentősen csökkenhet a különbözőtudatmódosító szerek kipróbálásának kockázata.

A gyerekek meg akarják érteni az életet! Nem fogadnak elmindent, amit mondunk nekik, sőt, szeretik a dolgokat maguk kipróbálni, mielőtt saját véleményt alkotnának. Hallanak és látnak ezt-azt tőlünk felnőttektől, de ezek a dolgok sokszor ellentmondásosak és zűrzavarosak a számukra. Épp itt lehet a gond, de ebben van a megoldás is! Adjunk nekik számukra érthető kulcsadatokat ezzel kapcsolatban, hogy maguk hozhassák meg a helyes döntést, hiszen csak ez működik!

Az eddig véghezvitt 3 Narconon Bringatúrán sok ezer gyerekhez jutottunk el ország szerte, és ezek a gyerekek végre valódi, számukra érthető és használható adatokat szerezhettek a drogokról, megtudhatták, hogyan működnek, miért veszélyesek és miért kerül csapdába az, aki a befolyásuk alá kerül.

Egyöntetű erre a gyerekekreakciója – "nemszeretnének ilyen csapdábakerülni!" Ha Ők nemszeretnének, akkor, hogytörténhet ez mégis megvelük!?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.