Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 13. 07:07, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

21 milliárdos osztalékot fizetett az atomerőmű

21 milliárdos osztalékot fizetett az atomerőmű

Mintegy 20,757 milliárd forintnyi adózott eredménnyel zárta tavalyi évét az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., s a bevételt osztalék formájában osztották szét – tájékoztatott csütörtökön a vállalat.

A paksi erőmű megtartotta éves rendes közgyűlését, amelyen a társaság a 2011. évi üzleti évének lezárásán túlmenően elfogadta az atomerőmű 2011. évi üzleti jelentését és beszámolóját, valamint a 2012. évi üzlet- és fejlesztéspolitikáját. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Igazgatóságának javaslatára a közgyűlés elfogadta a társaság 2011. évi beszámolóját és üzleti jelentését 199 milliárd 800 millió forint mérlegfőösszeggel és mintegy és mintegy 20,757 milliárd forint nyereséggel amely osztalék formájában kifizetésre kerül a tulajdonosoknak.

Az atomerőmű 2011. évi értékesítési átlagára (1 kWh értékesített villamos energiára jutó árbevétel) 11,66 Ft/kWh volt, ami a hazai erőművek átlagárait tekintve a legalacsonyabb az országban. A közgyűlés a továbbiakban elfogadta a részvénytársaság 2012. évi üzlet- és fejlesztéspolitikáját, valamint módosította a Felügyelőbizottság ügyrendjét és a társaság alapszabályát.

Az alapszabály módosítása során a társaság cégneve a következőre változott:MVM Paksi Atomerőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Kovács Pál államtitkári kinevezését követően távozott az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

Felügyelőbizottságából, a közgyűlés mai ülésén helyette Koós Zoltánt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezető-helyettesét választotta meg felügyelőbizottsági tagnak.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.