Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 17. 09:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

24 milliót sikkasztott az abonyi polgármesteri hivatal egyik dolgozója

24 milliót sikkasztott az abonyi polgármesteri hivatal egyik dolgozója

Három év alatt több mint 24 millió forintot sikkasztott el az abonyi polgármesteri hivatal egyik dolgozója, a nő ellen vádat emeltek - közölte a Pest megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

Szabó Ferenc közleményében az áll: a vádlottnak az abonyi polgármesteri hivatal dolgozójaként a feladatai közé tartozott az önkormányzat, az óvodák, a rendelőintézet, a városi sportcsarnok működésével összefüggő pénzügyi-gazdálkodási feladatok ellátása, így a közüzemi számlák rendezése is. A nő így hozzáfért a könyvelési programhoz és a banki rendszerben átutalási jogosultsága volt.

A vád szerint a nő a közüzemi számlák fizetésekor kezdeményezettként ugyan a közműszolgáltatót tüntette fel, de az összegeket nem a közműszolgáltató, hanem a saját bankszámlájára utalta. Néhány héttel később aztán a közüzemi szolgáltató számlájára is átutalta a korábban kiszámlázott díjat.

A nő 2013 márciusától 2016 szeptemberéig 121 alkalommal összesen több mint 24 millió forintot utalt át a saját bankszámlájára, majd a pénzt felélte.

A Ceglédi Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja a nőt, akivel szemben börtönbüntetés kiszabását kezdeményezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.