Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Szeptember 23. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MNO

3 év múlva már nem kellünk a Teslák vezetéséhez

3 év múlva már nem kellünk a Teslák vezetéséhez

Mi is tátott szájjal olvastuk a Tesla igazgatójának szavait – Elon Musk úr az amerikai Financial Times gazdasági lapnak azt nyilatkozta a napokban, hogy a Tesla legfontosabb céljai között szerepel, hogy elsőként dobják piacra az önjáró autót.

A tervek szerint 2016-ig egy Tesla a megtett kilométerek akár 90 százalékát is képes lehet önállóan átvezetni. A cégvezető elmondta, hogy saját rendszer fejlesztésébe kezdtek, így nem kívánnak külsős beszállítóktól vásárolni az önjáró rendszerek tekintetében. A siker érdekében óriási összegeket fektetnek be az amerikaiak, a tesztek pedig állítólag már akár a többi márkánál, úgy a Teslánál is gőzerővel folynak.

Egyelőre az Egyesült Államokra alapoz a gyártó, de később természetesen már további kontinenseken is találkozhatunk a sofőri parancsok nélkül is közlekedni képes intelligens elektromos autókkal. A fenti kijelentés főleg annak tükrében meglepő, hogy az ilyen téren igen komoly fejlettségi szintet képviselő Mercedes nemrégiben mutatta be önjáró prototípusát (alábbi videó).

Ám a németek azt is hozzátették, hogy szériában várhatóan csak 2020-2025 között találkozhatunk a technológiával, és az ilyen téren szintúgy pionír szerepet betöltő Nissan és Volvo is hasonlóan nyilatkozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata