Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Április 29. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: FLOW PR

34%-kal csökkentette széndioxid-kibocsátását a VELUX Cégcsoport magyar gyártóbázisa

34%-kal csökkentette széndioxid-kibocsátását a VELUX Cégcsoport magyar gyártóbázisa

Energiagazdálkodási program a fertőszentmiklósi gyárban is.

A VELUX Cégcsoport 2014-ben tovább csökkentette széndioxid-kibocsátását az előző évhez képest, így összesen 29%-kal javította széndioxid-emissziós teljesítményét, többek között új, innovatív energiagazdálkodási programjának köszönhetően - derült ki a vállalat 2014. évi felelősségvállalási jelentéséből. A magyar gyártóbázis ennél nagyobb, 34%-os széndioxid-kibocsátás csökkenést ért el. A riport minden eddiginél alacsonyabb számú üzemi balesetről, és a VELUX Alapítványok 150 millió euró összértékű társadalmi, és tudományos célokat támogató hozzájárulásáról számol be, melynek Magyarország az egyik legfontosabb célországa.

A VELUX Cégcsoport idén negyedik alkalommal adta ki felelősségvállalási jelentését, amelyből kiderült, hogy széndioxid-kibocsátást csökkentő intézkedéseinek köszönhetően 2007 óta 29%-kal mérséklődött az emisszió. A magyar gyártóbázis ennél nagyobb, 34%-os széndioxid-kibocsátás csökkenést ért el. A törekvések idén új szintre lépnek, a vállalat most induló energiagazdálkodási programjának részeként minden európai gyárában, köztük a Fertőszentmiklóson találhatóban is, energiatakarékossági akcióterv lép életbe.

  • A környezetvédelmi kezdeményezések mellett a munkavállalók biztonságával kapcsolatban is kimagasló eredményekről számol be a riport: a vállalat történetében eddig 2014-ben történt a legkevesebb számú, összesen 11 munkahelyi-baleset. A magyar gyártóbázis üzemeiben 2014-ben munkaóra-kieséssel járó baleset egyáltalán nem fordult elő.
  • Az alapítványi és családi tulajdon részeként működő Cégcsoport nyereségének nagy része a VELUX Alapítványokhoz kerül. Ezek a szervezetek 2014-ben összesen 478 projektre 150 millió eurót adományoztak társadalmi és tudományos célú kezdeményezések támogatására.
  • Magyarország 2007 óta folyamatosan célországa a VELUX Alapítványok tevékenységének. Az elmúlt 2 évben 2 milliárd forint nagyságrendű támogatást ítélt oda a kuratórium különböző szervezeteknek, például 10,7 millió dán koronát az SOS Gyermekfalvaknak, 7,7 millió dán koronát a Snétberger Zenei Tehetség Alapítványnak, 7,6 millió dán koronát a Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítványnak, 7 millió dán koronát az Ökumenikus Segélyszervezetnek és 2,6 millió dán koronát a Bátor Tábor Alapítványnak.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.