Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Április 07. 11:08, péntek | Belföld
Forrás: mti

4-7 ezer forintot költünk az idén húsvétkor játékra

4-7 ezer forintot költünk az idén húsvétkor játékra

Játékot, édességet és plüssöket kapnak húsvétkor a magyar gyerekek, a szülők átlagosan 4-7 ezer forintot költenek húsvéti ajándékokra

- derül ki a Játéksziget bolthálózat tulajdonosa, a Formatex és a Regio Játékkereskedelmi Kft. külön-külön végzett, MTI-hez eljuttatott kutatásaiból.

A Formatex közleménye szerint az év második legkiemelkedőbb időszaka a húsvét a 8 üzletből álló Játéksziget bolthálózatban. Az éves forgalom akár 15 százalékát is elérhetik a húsvét előtt az üzletekben és a webáruházban - idézik a közleményben Borhi Jánost, a Formatex ügyvezetőjét. A Regio Játékkereskedelmi Kft.-nél a húsvéti forgalom a teljes éves forgalom több mint 8 százalékát teszi ki.

A Formatex felmérése azt mutatja, a szülők 42 százaléka építő játékokat vásárol húsvétra, ügyességi és sportjátékot a válaszadók 36,5 százaléka, kézműves és barkács játékot 34,5 százalék venne, táblás társasjátékot 33 százalékuk ajándékozna, babás-állatos szerepjátékra pedig 20 százalék költene.

A Játéksziget kutatása szerint a legtöbben 2 és 5 ezer forint közötti értékű húsvéti ajándékot vesznek, de a válaszadók 14 százaléka 5000-7500 forint közé teszi az egy-egy gyerekre költhető összeget, 17 százalék pedig úgy gondolja, inkább 1000-2000 forintot költ gyermekenként.

A Regio kutatása szerint ebben az időszakban 6500-7000 forintra emelkedik az átlagos kosárérték, ilyenkor kapnak a gyerekek új biciklit, kismotort. Gyakori ajándék még a labda, pénz, ruha, valamint a mesekönyv is - mondta Gyaraki Dávid marketingvezető a Regio közleményében.

A Regio felmérése szerint a családok többsége tartja a húsvéti hagyományokat: tojást festenek, feldíszítik a lakást, tradicionális menüsort kínálnak. A locsolkodás sem megy ki a divatból, a kisfiúk fele a családtagokat, a többiek pedig a barátokat is meglocsolják.

Címkék: húsvét, játék, költés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére