Városlista
2023. december 2, szombat - Melinda

Hírek

2023. Szeptember 30. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: Castrum SC

40. születésnapját ünnepelte a Castrum SC Kapuváron

40. születésnapját ünnepelte a Castrum SC Kapuváron

Szamuráj kardokat kaptak ajándékba az egyesület európa bajnoki érmes versenyzői.

1983 őszén egy karate tanfolyammal kezdődött Kapuváron a Kyokushin karate. Előbb a Kapuvári SE külön szakosztályaként, majd 1987-től mint Kapuvári Lakótelepi SE néven vonult be a csapat a hazai-, és nemzetközi sportéletbe. 2008-tól pedig Castrum SC Kapuvár-ként aratják a sikereket versenyzők.

Az elmúlt 40 esztendő alatt a kapuvári sportegyesület versenyzői 49 Európa-, és Világbajnoki helyezést vívtak ki a tatamikon. Jelenleg Szalay Bertával készülnek a Shinkyokushin Súlycsoport nélküli Világbajnokságra, ami 2023. Október 14-15-én kerül megrendezésre Tokióban. Berta a világ legjobb 32 női versenyzője közt igyekszik megszerezni a Castrum 50. érmét.

A 40. évforduló alkalmából Sensei Pantelics Péter a Castrum SC elnöke és edzője a hétvégi rendezvényen egy-egy szamuráj karddal jutalmazta a jelenleg is aktív Európa bajnoki érmes karatékákat, és emelte őket követendő példaként a fiatal versenyzők elé.

"- Kevés olyan civil szervezet van ma Kapuváron ami 40 esztendős, és ilyen aktív, sikeres múltra tekinthet vissza. A sok bajnoki érem mellett természetesen a gyerekek többi, a sport mellett elért tanulmányi eredményeikre is rendkívül büszke vagyok. (Magyarország Tehetsége, Kapuvár Érdemes Diákjai, Kapuvár Érdemes Sportolói stb.) És ami a legfontosabb, hogy ma a Castrumban 100 fő feletti aktív sportolói létszám edz, hogy elérjék céljaikat, és jobbak legyenek tegnapi önmaguknál." - kommentálta Sensei Pantelics Péter a jeles eseményt.

Címkék: karate, kyokushin

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 16:00, szombat | Helyi

Az online ügyintézés kezdeti lépései a kapuvári önkormányzatnál

Az idegenforgalmi adó és a talajterhelési díj bevallásokat lehet előtölteni.

2023. December 02. 13:00, szombat | Helyi

Szent Miklós ünnepe Csornán

Az ajándékozáshoz előzetes regisztrációt kérnek.

2023. December 01. 16:00, péntek | Helyi

Felújítják Kónyban a sportcsarnokot

A munkák a tervek szerint egy évig tartanak.