Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Május 30. 09:35, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

452 millióval csöngetett Obama ajtaján az igazi Vasember

452 millióval csöngetett Obama ajtaján az igazi Vasember

A Tesla sikertörténete még csak most kezdődik, hiszen az ingyenes autózást vizionáló Elon Musk cége tízéves fennállása óta az elmúlt negyedévi beszámolóban először mutathatott ki nyereséget. Az igazi Vasember elektromos limuzinját ugyanis gyermekbetegségei ellenére is viszik, mint a cukrot, így a fiatal vállalkozó 451,8 millió dollárt fizetett vissza az Egyesült Államok kormányának.

Pedig a 2007-ben igényelt és 2010-ben folyósított 465 millió dolláros hitel futamidejéből még kilenc év lett volna hátra, csak éppen a géniusz üzletember érthető módon szerette volna elkerülni a további kamatokkal folytatott küzdelmet. A stratéga ezért a múlt héten egy egymilliárd dolláros részvénycsomag piacra dobásával újított – sikerrel.

A történet persze igencsak tanulságos, hiszen néhány éve a Tesla még olyannyira a reménytelennek ítélt vállalkozások körét gyarapította, hogy támogatása még a Romney kontra Obama kampány idején is nyilvános vita tárgyát képezte. Végül az energiaügyi minisztérium a Tesla számára kedvező döntést hozott, így aztán erős mankóra támaszkodhatott az elektromos autók gyártásában egyedüliként sikervárományosnak számító cég. Az ügy kapcsán érdekesség, hogy a részvényesek körét 4,3 százalékos tulajdonrésszel a Daimler is gazdagította, azonban a németek befolyása az újabb részvények kibocsátásával megcsappanhatott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.