Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 20. 10:05, kedd | PR
Forrás: (x)

5 lakás dekorációs tipp a tavaszra

5 lakás dekorációs tipp a tavaszra

A tavasz beköszöntével ébredezik a természet, jobbá válik az idő és mi magunk is hátrahagyjuk a téli, borongós hangulatunkat.

A járvány ellenére sok mindent tehetünk azért, hogy környezetünk megújuljon, amelyre a bezártság miatt különösen nagy hangsúlyt érdemes fektetnünk. A lakást nem kel felújítani ahhoz, hogy megújuljon, elég a megszokott dekoráció felfrissítése. Cikkünkben az öt legjobb tippet hoztuk el a tavaszi lakásfrissítéshez.

#1 tipp - Illatok

A tavasz érkezését nem csupán a madarak vidám csicsergése és az újra zöldellő fák jelzik: velük együtt ismét megjelennek környezetünkben az illatok. Ha kertes házban lakunk, akkor egy könnyed szellőztetéssel máris elérhetjük a kívánt hatást, azonban egy városi lakásban ennél tudatosabban kell felkészülnünk a hangulatteremtésre.

A tavasz illatai között jellemzően a rózsa, a levendula és a barackvirág jegyeit találjuk, amelyek elhelyezésében csodaszép gyertyatartók segítenek nekünk. A hangulat fokozásához válasszunk tömzsibb, üveg vagy kerámia alapú tartót, amely kiváló kiegészítője lesz az üdén illatozó gyertyának.

#2 tipp - Asztaldísz

Bár a húsvéton már túl vagyunk, egész évben tart a koszorúszezon! Asztalunkon pompázva apró virágokból, ágakból kialakítva folyamatosan emlékeztetnek bennünket a természet szépségeire.

#3 tipp - Növények

Tudományos kutatások támasztják alá, hogy az otthonunkban elhelyezett növények látványa nagyban javít közérzetünkön. Sajnos manapság egyre többen vagyunk allergiásak, azonban van már megoldás: válasszunk néhányat a dekoratív művirágok közül!

#4 tipp - Előszoba

Bárkit hívunk meg magunkhoz, elsőként az előszobával és a bejárati ajtónkkal találkozik. Ezt a gyakran elfeledett területet könnyen feldobhatjuk egy ajtódísszel és egy évszakhoz illő lábtörlővel.

#5 tipp - Bútorok

Sokszor nem is gondolnánk, hogy egy-egy apróbb bútor lecserélése milyen nagy hatással van környezetünkre. A tavasz fő alapanyaga a fa - egy díszes fapolc vagy egy sarokban asztalocska segítségével új lendületet vihetünk a nappalinkba vagy a lakás más pontjaira.

A fotó forrása:

Natalia Krasnova / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?