Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Szeptember 13. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Tóth Imre

50 éves osztálytalálkozó Szanyban

50 éves osztálytalálkozó Szanyban

Mintha tegnap lett volna.

A Szanyi Általános Iskola és Gimnázium 1966-ban végzett növendékei 50 éves találkozót tartottak Szanyban.

A találkozó minden várakozást felülmúlóan sikerült, hiszen a a még elő osztálytársaknak nem számított a távolság Békéscsabától, Budapesten, Veszprémen, Győrön át Sopronig mindenhonnan megjelentek. A találkozón részt vett Vései Györgyné Kati néni, aki az elsőtől a negyedik osztályig, Töreki Imre osztályfőnökünk pedig az általános iskola további négy évéig vezetett be bennünket a tudás rejtelmeibe. Kedves felesége Matyi néni szintén megtisztelte rendezvényünket.

A találkozó meglepetéssel indult, hiszen 20 percben a modern digitális tábla felhasználásával a Szabó Gábor által összeállított, korábbi találkozókról készített filmet néztük meg, -melyet hajdanán Póczik Béla készített videó kazettára, és azt pedig Vincze Zoltán digitalizálta- amely elsősorban a már eltávozott tanárinknak és osztálytársainknak állított emléket. Sokak arcára csalt könnyeket a filmről ránk tekintők megszólalása.

A fájó megemlékezés után az osztálytársak elmesélték egymásnak életük utóbbi idejének történéseit, melybe időnkét a régi szép és vidám emlékek is belekeveredtek harsány kacagást előidézve.

Az iskola után valamennyien a szanyi temetőbe indultunk, ahol virágcsokorral róttuk le kegyeletünket egy tanárunk és hat osztálytársunk sírjánál.Ezután a vidámabb dolgok következtek. A Bokréta Vendéglőben a tanárainkat és hölgy osztálytársainkat virággal és ajándékkal köszöntöttük. Erre az alkalomra készült emlékképet is kapott minden résztvevő. Ezután ízletes vacsora, majd éjszakába nyúló, meghitt közvetlen beszélgetésekkövetkeztek. Úgy érzetük, mintha most váltunk volna el egymástól. Jó volt együtt. Köszönet mindenkinek aki ezen az ütősre sikerült találkozón részt vett.

- Feledhetetlen élmény volt megmerítkezni ifjúságunk emlékeiben. Még ma is a hatása alatt vagyok és nagyon sokáig a hatása alatt maradok . Büszke vagyok rá, hogy pedagógus pályámon az első osztályom ilyen kivételes egyéniségekből állt. Köszönöm MINDNYÁJATOKNAK, hogy nem csak az osztályfőnökötök, tanárotok lehettem, hanem a barátotok és ha a helyzet úgy kívánta a pajtásotok is. Tartson meg a Jóisten mindnyájunkat ebben az örömben sokáig.- mondta Töreki Imre volt osztályfőnök.
- Kedves Tanár Úr! Büszke vagyok, hogy tanítványa lettem Önöknek. Önök nem csak tanáraink voltak, de bizalmasaink is . Igyekezetükkel azon voltak , hogy felkészítsenek az élet nehézségeire és annak megoldására. Példát mutatva tettükkel, magatartásukkal a jövőre nézve. Közös élményeket szervezve vidám perceket, órákat, heteket szereztek nekünk. Lám ötven éve mindenki elfogadható memóriával emlékszik vissza az eseményekre. Munkásságával kivívta falunk, környezetünk, országunk tiszteletét. Köszönöm azokat az éveket melyet Önökkel eltölthettem!- válaszolta erre Egri Nagy József osztálytárs. Ez a két vélemény hűen tükrözi az este hangulatát.

Köszönet Dani Tibor és Légler László volt osztálytársaknak a hatékony szervezésért. Invitálásukra tényleg nem lehetett nemet mondani. Reméljük, a következő találjozón újra találkozhatunk!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 16:00, szombat | Helyi

A lakosság segítségét kérik az új poloskafaj elterjedésének felméréséhez

Új poloskafaj tűnt fel tavaly hazánkban.

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!