Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Október 06. 08:37, péntek | Belföld
Forrás: Tatabányai Törvényszék

5000 forintot zsákmányoltak az idős nőt halálra verő fiatalok

5000 forintot zsákmányoltak az idős nőt halálra verő fiatalok

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája csütörtökön az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a 19 éves V.Gy. és V.K. gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint október elsején V.K. gyanúsított rávette az unokaöccsét, V.Gy. gyanúsítottat arra, hogy a közelben egyedül élő, időskorú sértettől pénzt szerezzenek. V.Gy. magához vett egy sörösüveget, majd V.K.-val közösen a 87 éves sértett tatabányai lakásához mentek. V.K. a közelben várakozott, míg V.Gy. a nyitott kertkapun és lakásajtón keresztül bement a sértett lakásába. V.Gy. amint belépett a lakás konyhájába, szó nélkül odament a szemben lévő falnál elhelyezett széken ülő sértetthez, és őt legalább két alkalommal megütötte a kezében lévő sörösüveggel a fején, majd testszerte bántalmazta őt. A gyanúsított a bántalmazást követően a konyhai szekrényből kiemelte a sértett pénztárcáját, amelyből magához vett egy 5000 forintot, majd a vérző sértettet magára hagyva távozott a lakásából és V.K.-val elosztotta a sértettől eltulajdonított pénzt.

A sértett a bántalmazás következtében többszörös arckoponyacsont-törést, orrcsonttörést, állkapocscsonttörést és zúzódásokat szenvedett, kórházba szállítását követően október 3-án elhalálozott.

A kényszerintézkedés oka az volt, hogy a bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú és törvényi fenyegetettségű bűncselekményt elkövető V.GY. gyanúsított szabadlábon maradva megszökne, elrejtőzne, valamint valószínűsíthető, hogy szabadlábra kerülésük esetén V.Gy. és V.K. gyanúsítottak egymással kapcsolatba lépnének, és egymást, illetve a jövőben kihallgatandó tanúkat befolyásolnák, továbbá alaposan feltehető az is, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. A végzés nem jogerős, ellene a gyanúsítottak és védőik is fellebbezést jelentettek be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.