Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 22. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

77 közlekedési baleset történt a megyében a múlt héten

77 közlekedési baleset történt a megyében a múlt héten

A balesetek között akadt olyan is, amikor ittas férfi ült volán mögé.

Győr-Moson-Sopron vármegye közútjain a rendőrök az elmúlt héten 6 súlyos, 10 könnyű sérüléssel járó és 61 anyagi kárral végződő közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhásokat 3 kerékpárost, illetve 6 motorkerékpárost érintő, sebesüléssel végződő esethez riasztották. A balesetek között akadt olyan is, amikor ittas férfi ült volán mögé, és úgy okozott sérüléseket a vétlen motorosnak.

Hegyeshalom Szolnoki utcájában közlekedett személygépkocsijával egy 41 éves helyi férfi 2023. augusztus 20-án 17 óra 25 perckor. A Fő utca kereszteződéséhez érve, a jelzőtábla utasítása ellenére – vélhetően ittasságából kifolyólag – nem biztosított áthaladási elsőbbséget a neki balról érkező 50 éves motorkerékpárosnak. A kétkerekű sofőrje, hogy az ütközést elkerülje vészfékezni kezdett, azonban a jármű eldőlt, több métert továbbcsúszott, majd egy ház előtt állt meg. A balesetben az 50 éves hegyeshalmi férfi megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

A helyszínre érkező rendőrök a személygépkocsi sofőrjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott.

Az eset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy már csekély mértékű alkoholfogyasztást követően is veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak.Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.
  • Nem árt tudni, hogy az ittas vezetés következményeként a rendőrök egyes esetekben a gépjárművezetői engedélyt bevonhatják, illetve az ittas sofőr ellen akár büntetőeljárás is indulhat.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.