Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2023. Február 17. 20:00, péntek | Külföld
Forrás: Euronews

792 milliárd eurót fordított az energiakrízis kezelésére Európa 2023 januárjáig

792 milliárd eurót fordított az energiakrízis kezelésére Európa 2023 januárjáig

A Bruegel Intézet kutatásának adatai.

Az összeg azon támogatások, illetve intézkedéscsomagok összértékét tartalmazza, amelyeket az Európai Unió országai azért bevezettek be, hogy megvédjék állampolgáraikat, illetve intézményeiket az ukrajnai orosz invázió okozta brutális mértékű energiaár-emelkedéstől.

Az összeg jelentősen növekedett a novemberi értékelésben szereplő 706 milliárd euróhoz képest. A kiadási listát Németország vezeti mintegy 270 milliárd euróval, ami szintén komoly emelkedés a Scholz kancellár által tavaly ősszel tett 200 milliárdos bejelentéshez képest.

A németeket a britek, az olaszok és a franciák követik, azonban ezen országok egyikében sem érték el a 150 milliárd eurós kiadási szintet, míg a legtöbb tagállam ezeknek az összegnek csak a töredékét költötte. A Breugel Intézet kutatóinak számításai szerint a Magyarországon bevezetett intézkedések költsége mindössze 1,58 milliárd euró volt a vizsgált időszakban.Az európai államok által az energiaválság kezelésére fordított támogatások összege már meghaladja az Európai Unió COVID-19 helyreállítási alapjának keretét, ami 750 milliárd euró volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.