Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Szeptember 27. 09:56, kedd | PR
Forrás: (x)

9 elengedhetetlen eszköz, ha sokat utazunk

9 elengedhetetlen eszköz, ha sokat utazunk

Ha digitális nomádként dolgozunk, vagy csak gyakran szeretünk új helyeket felfedezni, érdemes minél felkészültebben belevágni az utazásokba.

Milyen eszközöket ajánlott mindenképpen beszerezni és magunkkal vinni az utazásokra, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt? Alábbi cikkünkben pontosan ennek jártunk utána!

1. Powerbank

Külső akkumulátorral könnyedén feltölthetjük az USB bemenettel rendelkező eszközeinket. Így soha nem kell aggódni, hogy útközben lemerül a telefonunk, a bluetooth fülhallgatónk vagy éppen a laptopunk. Érdemes azonban odafigyelni, hogy kellően nagy akkumulátorral felszerelt powerbankot vegyünk, amely 100%-osan képes feltölteni akár több eszközünket is egyszerre.

2. Laptop

Egy erős laptop - vagy notebook - minden utazó számára elengedhetetlen készülék. Mindenképpen olyat válasszunk, amely a munkához és a szórakozáshoz is megfelelő hardverekkel rendelkezik, hogy gördülékenyen futtathassuk a számunkra szükséges szoftvereket. Célszerű tehát olyat venni, amely bírja a HD filmek lejátszását, és kellően nagy háttértárat biztosít az adatok tárolásához.

Segítségével pedig nem csak könnyen dolgozhatunk és kommunikálhatunk, hanem az otthon wifi kamera felvételeit is bármikor megtekinthetjük, hogy meggyőződjünk róla, biztosan minden rendben van-e.

3. Tablet

Egy kávézóban vagy éppen a repülőn ülve nem mindig a legkényelmesebb választás laptopot használni. Pontosan ilyen esetekben jön jól egy tablet, amely kompakt méretének köszönhetően szinte bárhol elfér, és gördülékenyen internetezhetünk vagy pötyöghetünk rajta. Persze itt is ajánlott egy nagyobb kijelzős tablet mellett letenni a voksot, hogy mindig megfelelően lássuk a tartalmakat, és ne kelljen egy túl kicsi képernyő miatt folyamatosan erőltetni a szemeinket.

4. Összehajtható bluetooth billentyűzet

A hagyományos billentyűzetek ottonra tökéletesek, de útközben csak a baj van velük. Emiatt az utazásokra inkább összehajtható billentyűzetet vigyünk magunkkal, amellyel még szűkebb utastérben is könnyedén gépelhetünk. Habár egy mechanikus billentyűzethez képest nem biztosít olyan masszív felületet a gépeléshez és szövegszerkesztéshez, azonban praktikai szempontból köröket ver rájuk.


5. Bluetooth fülhallgató

2022-ben a vezetékes fülhallgatók már napról napra egyre hátrébb szorulnak, hiszen a vezetékük folyton belegabalyodik valamibe, ráadásul könnyen kontakthibássá is válhatnak a fülesek. Vezeték nélküli fülhallgatóval viszont mindig szabad marad a mozgásterünk, csupán a rendszeres töltésére kell odafigyelni. Ha szívesen hallgatunk zenét utazás vagy munka közben, válasszunk inkább egy nívósabb típust, hogy biztosan tisztán halljuk a hangokat, és ne egy recsegő-ropogó háttérzajt jelentsen csupán a muzsika.


6. Jegyzetfüzet

A klasszikus jegyzetfüzettel nem lehet mellélőni, ugyanis mindig kéznél van, így ha gyorsan le szeretnénk írni egy telefonszámot vagy címet, bármikor pillanatok alatt megtehetjük azt. Sőt, a jegyzetfüzet vagy notesz használata még a presztízsünket is építi, ezért ha üzleti találkozóra megyünk, mindenképpen vigyük magunkkal. Továbbá akár a napi feladatainkat is beleírhatjuk, ha nem mindent a digitális térben szeretnénk vezetni - ugyanis kevés jobb érzés van annál, mint amikor a megvalósított teendőnket a nap végén egy laza mozdulattal kihúzzuk a listáról.


7. Utazópárna

Utazás közben aludni nem a leghálásabb dolog, de szerencsére utazópárna segítségével mégis jelentősen javíthatunk a körülményeinken. Egy jó minőségű utazópárna mindig kényelmesen támasztja a fejünket, aminek köszönhetően elkerülhetjük a nyak- és hátfájást. Ráadásul több funkcióval is rendelkezik, ezért akár kedvünkre is hajtogathatjuk, hogy minél komfortosabb legyen a pihenés.


8. Kézfertőtlenítő

A koronavírus berobbanása óta hatalmas a kereslet a kézfertőtlenítőkre, hiszen pillanatok alatt megszabadulhatunk a tenyerünkön tanyázó baktériumoktól, hogy minél kevesebb eséllyel kapjuk el vagy adjuk át a fertőzést. Akár üzleti vagy magán jellegű utazásba vágunk bele, a kézfertőtlenítő elengedhetetlen kellék, ezért minden kézfogás előtt tanácsos gyorsan bedörzsölni vele a tenyerünket és kézfejünket.


9. Utazótáska

Végül az utazótáska fontossága mellett sem szabad szó nélkül elmenni. Válasszunk olyat, amelyet még nagyobb súlyú felszerelés hordozása esetén is könnyedén húzhatunk magunk után. Így soha nem fog gondot jelenti, ha akár hosszabb távot kell megtennünk gyalog. Figyeljünk arra is, hogy az utótáskának legyen elegendő biztonságos zsebe a kisebb-nagyobb kütyük tárolásához, hogy ne a táska mélyéről kelljen előkotorni a fontos eszközeinket.

A fenti 9 eszköz beszerzésével már biztosan nem fognak meglepetések érni az utazásaink során. A legfontosabb, hogy mindenből az igényeinknek megfelelő minőségűt vagy teljesítményűt vásároljuk meg, hogy a munkánkat is garantáltan el tudjuk végezni akár még a repülőn ülve is. Laptop és tablet vásárlása esetén mindenképpen olyat válasszunk, amellyel az otthoni wifi kamera felvételeit is szaggatásmentesen vissza tudjuk nézni, illetve minden általunk használatos programot gördülékenyen tudunk használni. Vágjunk bele tudatosan minden utazásunkba, hogy az élmény valóban felhőtlen legyen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?