Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 17. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: Beled Városi Önkormányzat

A beledi képviselő-testület legutóbbi ülésének döntései

A beledi képviselő-testület legutóbbi ülésének döntései

Beled Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. június 27-i testületi ülésének rendeletei és határozatai

Első napirendi pont keretében tárgyalta a képviselő-testület a védőnői tevékenységről szóló beszámolót. A védőnők a tájékoztató során elmondták, hogy a 2012-es évben a városban 12 gyermek született, az idei évben, pedig 16 gyermek születése várható. A védőnői körzet átalakítása folyamatban van, hiszen augusztus 1-től a rábakecöli védőnői körzet beolvad a beledi védőnői körzetbe. Az így kialakított, illetőleg integrált védőnői körzetben 2 fő 8 órás munkaidőben foglalkoztatott védőnő látja el a jogszabályban meghatározott feladatokat.

Második napirendi pont keretében a városban működő civil szervezetek tájékoztatták a képviselő-testületet tevékenységükről, illetőleg azokról a rendezvényekről és programokról amelyek megvalósítását tervezik az idei évben. Az egyesületek – a Horgász Egyesület kivételével – eleget tettek tájékoztatási kötelezettségüknek amelynek révén a képviselők hű képet kaphattak a civil szervezetek közösségformáló, nélkülözhetetlen tevékenységéről. Programjaik jól illeszkednek az önkormányzat és intézményei által szervezett rendezvényekhez és nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy Beled városa egyre inkább a Dél- Rábaköz központjává válik.

Ezt követően a 2013. évi költségvetési rendeletét módosította a testület a saját hatáskörben végrehajtott költségvetési előirányzatok módosítása miatt.
Negyedik napirendi pontban az önkormányzat 2013.-2018. közötti időszakra szóló Esélyegyenlőségi Programját fogadta el a testület. A program több területet ölel fel és az egyes célcsoportokra külön helyzetelemzést tartalmaz, az elkészített helyzetelemzési terv alapján. Az Esélyegyenlőségi Programra elsősorban azért van szükség, hogy az Európai Uniós projektekre az önkormányzat pályázatot tudjon benyújtani. Az Esélyegyenlőségi Programot bárki megtekintheti a település honlapján.

Döntést igénylő ügyek között először a Beledi Általános Művelődési Központ vezetői állására benyújtott pályázatokat bírálta el a testület. A két pályázó közül az egyik pályázó pályázati anyaga sem formailag, sem tartalmilag nem felelt meg a pályázati feltételeknek. A másik pályázó pályázata ugyanakkor mind formai, mind tartalmi szempontból megfelelt a kiírásnak. Ennek ellenére a képviselő-testület a pályázatot eredménytelennek nyilvánította az eddig eltelt rövid időszak szakmai és szervezési tapasztalatai alapján. Így a képviselő – testület a vezető állásra kiírt pályázat eredménytelensége miatt a Beledi Általános Művelődési Központ vezetésével Gerencsérné Németh Erika óvodapedagógust bízta meg intézményvezető helyettes státuszban 2013. augusztus 1-től az intézményvezetői pályázat eredményes elbírálásáig legfeljebb egy évig.

Következő döntést igénylő ügyként a Napköziotthonos Óvoda csoportszámát határozta meg a testület. Ennek értelmében 2013. szeptember 1-től- a várható óvodai gyermeklétszámot figyelembe véve 3 csoportban határozta meg az óvodai csoportok számát.

Harmadik döntést igénylő ügy keretében a Molnár TV Kft. vállalkozási szerződés módosítási kérelmét utasította el a testület, a rendkívül magas tervezett díjemelés miatt. A vállalkozás részéről történő szerződés felmondása esetén utasítja a polgármestert, hogy a helyi tévécsatorna pályáztatása ügyében a szükséges intézkedéseket tegye meg.

Döntést igénylő ügyek között határozott a testület az önkormányzat tulajdonában lévő, Beled Rákóczi utca 140/1. számú önkormányzati lakás bérbeadásáról. A bérlakást egy évre Orsós Tiborné részére adja bérbe 22.000. Ft/hó bérleti díj + rezsi költség összegért. A szerződés biztosítékául a bérlő 5 havi bérleti díjnak megfelelő összeget köteles kaució jogcímén befizetni az önkormányzat részére.
Ugyancsak döntést igénylő ügyek között hosszabbította meg a testület a Beled Füzes utca 4. szám alatti önkormányzati lakás bérleti jogviszonyát további egy évvel a jelenlegi bérlővel.

Ezt követen a Kapuvár Térségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálati Társulás Társulási Megállapodásának módosításáról döntött a testület a július 1-jén bekövetkezett törvényi változások miatt.

Hetedik döntést igénylő ügy keretében - Bertha Zoltán önkormányzati képviselő kérésére - a képviselő – testület a vicai temető járdájának elkészítéséhez 250.000. Ft előirányzatot biztosít a kérelmet benyújtó képviselő 3 éves tiszteletdíjának felajánlása mellett.

Következő döntést igénylő ügyként – a benyújtott nyilatkozatok alapján – a 2013-as évben a Füzes utcának a Pacsirta utca és a Rácz köz közötti út szakasz felújítását határozta meg a testület.

Végül egy rábakecöli lakos 225.000. Ft összegű kártérítési igényét utasította el a képviselő – testület megalapozatlanság miatt, a tulajdonában lévő kerék felni és gumi úthiba miatti szétrobbanása ügyében.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás