Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Július 13. 08:38, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A brit kormány egy hét múlva feloldja a jogi korlátozások nagy többségét Angliában

A brit kormány egy hét múlva feloldja a jogi korlátozások nagy többségét Angliában

A brit kormány egy hét múlva feloldja a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére elrendelt, még érvényben lévő utolsó jogi korlátozások nagy többségét Angliában,

de továbbra is javasolja egyes elővigyázatossági ajánlások betartását, például maszkok viselését zsúfolt beltéri helyszíneken - jelentette be hétfőn Sajid Javid brit egészségügyi miniszter.

A kormány a múlt hónapban az eredeti, június 21-i időpontról négy héttel későbbre, július 19-re, vagyis jövő hétfőre halasztotta az angliai jogi korlátozások megszüntetését, azzal a céllal, hogy az oltási kampány lépést tudjon tartani a fokozottan fertőzőképes, Nagy-Britanniában dominánssá vált delta koronavírus-variáns terjedési ütemével.

Sajid Javid a londoni alsóház képviselőinek tartott hétfői tájékoztatásában megerősítette, hogy az oltási kampány sikerére alapozva a kormány tartja magát az utolsó korlátozások feloldásának július 19-i időpontjához, és nem tartja indokoltnak a további halasztást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.