Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Június 21. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Castrum SC

A Castrum parasportolója 4. helyezést ért el az iKarate Világkupán Antwerpenben

A Castrum parasportolója 4. helyezést ért el az iKarate Világkupán Antwerpenben

Legközelebb már szebben fog csillogni az az érem.

10 ország 146 para sportolója vett részt 2023. június 18-án az I-Karate Global Világkupán, Belgiumban. A Castrum SC Kapuvár versenyzője Magyar Lóránt kategóriájában a 4. helyen végzett, 0,2 ponttal lecsúszva a dobogóról.

A sport mindenkié. Vallják, és eképp gyakorolják is Kapuváron, a Castrum berkeiben, ahol a 38 esztendős mozgássérült Magyar Lóránt is rendszeresen edz és készül az Inclusive Karate Versenyekre egészséges társaival.
2023. június 17-én Lóri és edzője Sensei Pantelics Péter támogatóiknak köszönhetően tudtak elutazni Antwerpenbe, hogy részt vehessenek az 5. iKarate Global Világkupán, Magyarországot képviselve.
Lóri egy edzést sem hagyott ki, és lelkesen készült, hogy megmérettethesse magát Belgiumban a hétvégén. A bemutatott formagyakorlat, és kötelező kumite gyakorlatok pontozása során, 0,2 ponttal lemaradva a 3. helyezettől, végül az előkelő IV. helyen végzett.

- Nagyon örülök, hogy részt tudtunk venni ezen a világkupán. Hálás vagyok azoknak a vállalkozóknak és önkormányzatoknak, akik segítik Lórit álmai elérésében. Valljuk be, egy egészséges sportolónak sem könnyű mindig a maximumot hozni a versenyeken. Sérült társainknak pedig még nehezebb. Kiállni a tatamira, a bírók elé, legyőzni az izgalmat, a stresszt és bemutatni, amiket kérnek, komoly megmérettetés a para sportban is. Lóránt óriási példakép az egyesületben, aki a vasárnapi hazautazást követően hétfőn újra ott volt az edzésen, és azt mondta társainak: "Ebből is tanultam. Legközelebb már szebben fog csillogni az az érem!"
- Én, biztos vagyok benne. De igaziból az sokkal fontosabb, hogy Lóri szeme csillogjon az örömtől! - nyilatkozta Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.