Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Március 17. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Forbes

A cégeladásra úgy tekintek, mintha férjhez adnám a lányomat

A cégeladásra úgy tekintek, mintha férjhez adnám a lányomat

A színpadon Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely és a tejivók alapítója.

A Forbesmagazin márciusi számát bemutató esemény, a hétfő esti Kilövés egyik szereplője volt Cserpes István, aki Galambos Mártonnal, a Forbes főszerkesztőjével beszélgetett.

- Benne vagyunk egy eladási folyamatban, de ez nem azt jelenti, hogy nem lesz Cserpes: kiváló kérőim vannak – jelentette be a színpadon magától értetődő természetességgel Cserpes István. Azt mondja, azért kell eladnia a céget, mert úgy érzi, gátja lenne már a fejlődésnek, bármilyen szerkezeti átalakításnak. „Harminc intenzív évnél több nem várható el egy embertől”.

Nem csupán cégeladás, amire készül, olyan ez számára, mintha férjhez adná a lányát – négy lánya és egy fia mellett a céget a hatodik gyermekének tekinti, de klasszikus cégutódlásba nem akart belemenni.

- A férj hozza a maga tehetségét. Ahhoz, hogy átadjam neki, olyat kell látnom, amitől tudom, hogy stabil alapokon fog állni és kipótolja az én hiányosságaimat.

Cserpes István 2014-ben szerepelt a Forbes magazin címlapján, akkor a tökéletes antimenedzser titulust kapta, amit a színpadon és a mostani lapszámban adott villáminterjújában is felemleget. De azt mondja, jogosnak érzi.

- Ez nem követendő példa, de a brandhez kellett egyfajta szabadság. Hogy azt nézzük, mi a jó a vevőnek, a szolgáltatásnak. Nekem továbbra is ez az első, ez kellett a sikerünkhöz.- mondta

Jelenleg ügyvezetői szerepkörben van jelen a cégben, főleg az eladás körüli tennivalókkal foglalkozik. Bár egyelőre úgy gondolja, nem fog megtartani tulajdonrészt a cégből, egy darabig még ott marad segíteni, „eddig minden kérőm igényt tartott erre”.

A cégeladásból valószínűleg két hónapon belül lesz tényszerű hír, megvalósulása után fél évig másra sem vágyik, mint hogy szőlőt kapáljon badacsonyi telkén.

Teljes cikk

Fotók: Fekete Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.