Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Január 07. 09:33, szerda | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

A csornai képviselő-testület decemberi döntései

A csornai képviselő-testület decemberi döntései

Jegyzői tájékoztató Csorna Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 18-i üléséről

Napirend előtt dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester bemutatta a képviselő-testületnek, valamint a város lakosságának Csorna város 2014. december 15. napjától kinevezett új jegyzőjét. Németh Dóra jegyző ismertette a szakmai önéletrajzát, valamint jövőbeni terveit.

Első napirendi pontban tárgyalta a képviselő-testület a „Csornai szennyvíztisztító fejlesztés és bővítés és Bősárkány csatornázása” elnevezésű projekttel kapcsolatos döntések meghozatalára vonatkozó előterjesztést. A képviselő-testület Bősárkány Nagyközség Önkormányzatának a projekttel kapcsolatos tájékoztatását elfogadta, továbbá a projekt szakaszolását tudomásul vette. A napirend keretében a képviselő-testület egyetértett Pannon-Víz Zrt.-vel kötendő megállapodással, amelynek célja KEOP projekt keretében a Csornai Szennyvíztisztító Telep rekonstrukciója.

A másodikként a Margit Kórházról szóló beszámolót tűzte napirendre a képviselő-testület. A beszámoló szerint a jelenlegi kórházi struktúra egészséghasznos gyógyító tevékenységet biztosít, mellyel a lakosság egészségügyi szükségleteinek legnagyobb része helyben biztosítható. Az 1,6 Mrd Ft pályázati támogatásból új, többszintes épület valósul meg, amely lehetővé teszi a korszerű és a funkcionális követelménynek megfelelő központi diagnosztikai egység elhelyezését és működtetését. Pályázat keretében naperőmű létesítését tervezik. A képviselő-testület köszönetét fejezte ki az intézmény vezetőjének és dolgozóinak a kiemelkedő és lelkiismeretes szakmai munkájukért.

A harmadik napirendi pontban a képviselő-testület elfogadta a 2015. évi munkatervét.

Ezt követően a képviselő-testület módosította az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 4/2014. (II. 20.) önkormányzati rendeletét. A rendeletmódosítást a bevételi és kiadási főösszegek 13.766 E Ft-tal történő növelése indokolta.

Ötödik napirendi pontban a képviselő-testület a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 27/2013. (X. 29.) önkormányzati rendeletét módosította. A rendeletmódosítást törvényi változások indokolták, ugyanis az égéstermék-elvezető levegő utánpótlásának ellenőrzése, az összekötő elemek ellenőrzése és szükség szerinti tisztítása, az égéstermék CO paraméterének vizsgálata és a műszaki-biztonsági felülvizsgálat meglétének ellenőrzése új feladatként jelentkezik 2015. január 1-jétől a közszolgáltató számára. A hatályos rendeletünk az új tevékenységekre vonatkozó díjtételeket nem tartalmazza, ezért azok megállapítása szükségessé vált.

A hatodik napirendi pontban a képviselő-testület megtárgyalta a „Csorna Város Egészségházának kialakítása” elnevezésű projekt fenntartásával kapcsolatos előterjesztést. A képviselő-testület elfogadta az állami tulajdonban levő „Egészségház” (Margit Kórház „C” épület) ingyenes használatáról szóló, az önkormányzat és a tulajdonosi joggyakorló GYEMSZI közti megállapodást. Módosította továbbá a képviselő-testület az Egészségház használati szabályzatát.

A hetedik napirendi pontban - jogszabályi változások miatt - a képviselő-testület módosította a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodását.

A nyolcadikként a képviselő-testület döntött a 8-as GYESEV vasútvonal kétvágányúsításával kapcsolatos kerékpáros átvezetés nyomvonaláról, a meglevő Döri út átépülő szakaszának folytatásában kialakított kerékpáros átvezetést támogatva.

Döntött a képviselő-testület:

- a CSORNAHŐ Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyásáról,

- a Városi Művelődési Központ és Könyvtár alapító okiratának módosításáról,

Németh Dóra jegyző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.